Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

До суду спрямували обвинувальний акт про привласнення мільйонів, сплачених смілянами за тепло

2019 08 02 syd

 

Під час візиту президента Володимира Зеленського в нашу область було піднято питання щодо ситуації з опаленням у Смілі.
Тож в обласній прокуратурі пояснюють, що здійснюють процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами в особливо великих розмірах, вчиненого службовими особами підприємств, які надавали послуги з теплопостачання у Смілі за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 2, 3 ст.27 ч. 5 ст. 191 КК України.
Досудовим розслідуванням установлено, що службові особи ТОВ «Сміла Енергоінвест» на підставі укладених фіктивних угод в 2016-2017 роках привласнили 22 626 400 грн, сплачених смілянами та суб’єктами господарської діяльності за послуги з теплопостачання, шляхом надання фінансових допомог єдиному засновнику - ТОВ «Комунальні системи України», що спричинило тяжкі наслідки у вигляді заборгованості за спожитий природний газ перед «Нафтогазом України».
Також з’ясовано, що однією з обставин, які сприяли вчиненню кримінального правопорушення та подальшого заволодіння вищевказаними коштами, стало невигідне для громади рішення Смілянської міської ради від 5 травня 2010 року на виконання якого між ТОВ «Сміла Енергоінвест», ДП «Агентство розвитку житлово-комунального господарства», КП «ВодГео» та КП «Смілакомунтеплоенерго» укладено договір «Про спільну діяльність», метою якого було виробництво якісних житлово-комунальних послуг відповідно до чинного законодавства України та подальше їх надання кінцевим споживачам на території Сміли.
За результатами проведення розслідування повідомлено про підозру колишньому директору ТОВ «Сміла Енергоінвест» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення коштів у розмірі 22 626 400 грн, сплачених споживачами Сміли за надані послуги з постачання теплової енергії), та виконавчому директору ТОВ «Комунальні системи України» засновнику ТОВ «Сміла Енергоінвест» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України, а саме в організації привласнення вказаних коштів.
Винних осіб було затримано в порядку ст. 208 КПК України та обрано відповідні запобіжні заходи.
За клопотанням прокурора ухвалою суду накладено арешт на майно одного з підозрюваних – на квартиру, автомобіль, а ще на банківські розрахункові рахунки ТОВ «Комунальні системи України», ТОВ «Сміла Енергоінвест», на суму 2 000 000 грн, а також на майно ТОВ «Сміла Енергоінвест», лізінгової компанії «Матриця» та КП «Смілакомунтеплоенерго» (приміщення 19 котелень та їх обладнання). Всього накладено арешт на суму 17 447 000 грн.
З метою запобігання зриву опалювального сезону у Смілі приміщення котелень з обладнанням своєчасно було передано КП «Смілакомунтеплоенерго».
Наразі у кримінальному провадженні затверджено обвинувальний акт стосовно зазначених вище осіб у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України, який направлено до Смілянського міськрайонного суду для розгляду.
На цей час стороною обвинувачення забезпечується повний та неупереджений судовий розгляд вказаної справи.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

19 березня 2024, 10:29

2024 03 19 zustrichУ Смілу завітав письменник та співзасновник видавництва "ТаТиШо", український журналіст, автор відомого проєкту "Служба розшуку дітей", режисер-документаліст, волонтер, засновник мистецького проєкту "Так працює пам'ять" та поет Руслан Горовий.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.