Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Майже 300 смілян хворі на гепатит

2019 07 29 gepatut

 

28 липня, у день народження американського вірусолога Баруха Бламберга, який отримав Нобелівську премію за прорив у вивченні етіології вірусних гепатитів, проводять Всесвітній день боротьби з гепатитом.
- Україна відноситься до країн із середньою розповсюдженістю гепатитів. У Смілі на даний час на обліку перебуває 45 пацієнтів із гепатитом В, 228 - із гепатитом С та 2 з гепатитом А, - повідомила лікар-інфекціоніст міської поліклініки Інна Яйкун для сайту Сміла.ua.
Вірусний гепатит - це запалення тканини печінки, викликане вірусами. Відома велика кількість вірусів, здатних викликати вірусний гепатит. Найбільш добре вивчені п'ять основних вірусів гепатиту: А, Е, В, С і D.
Віруси гепатиту А та Е присутні у фекаліях інфікованих людей і найчастіше передаються при споживанні забруднених харчових продуктів або води. У багатьох випадках захворювання протікають в легкій формі; більшість людей повністю одужує і у них залишається імунітет до наступних заражень Існують безпечні та ефективні вакцини для запобігання хвороби.
Віруси гепатиту B та С передаються через інфіковану кров, сперму та інші рідини організму. Вони можуть передаватися від інфікованої матері до дитини під час пологів . Передача інфекції може також відбуватися при переливанні крові , при вживанні ін'єкційних наркотиків та інших маніпуляцій. Існує безпечна і ефективна вакцина для запобігання гепатиту В.
Щоб не захворіти на гепатити потрібно :
* не користуватися чужими бритвеними приладами, манікюрними приналежностями, зубною щіткою. Пам'ятайте, що будь-який предмет, на поверхні якого може міститися навіть мікроскопічна кількість крові, потенційно небезпечний.
* Оскільки вірус передається і статевим шляхом, необхідно при інтимних контактах дотримуватися тих же заходів безпеки, що і при небезпеці зараження венеричними хворобами.
* Існує високий ризик зараження парентеральними гепатитами під час проведення татуювань, пірсингу, манікюру і педикюру забрудненим нестерильним інструментом
* Ніколи не експериментуйте і не вживайте наркотики. Навіть одноразового використання наркотику досить для зараження ВІЛ-інфекцією та парентеральними вірусними гепатитами.
Дотримання цих правил є запорукою збереження вашого здоров'я і здоров'я ваших близьких, - наголошує лікар-інфекціоніст Інна Яйкун.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

19 березня 2024, 11:24

2024 03 19 zlochinЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
Вболівальників ЛНЗ запрошують дивитися матч із трибун

19 березня 2024, 12:24

2024 03 19 lnzВболівальників запрошують подивитися перший матч футбольного клубу ЛНЗ у цьому році на стадіоні з трибун.