Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Заборонили ловити раків

2019 07 29 raku

 

З 25 серпня по 30 вересня у водоймах області заборонено ловити раків.
Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
Мета заборони - захистити членистоногих в період другої линьки, під час якої вони найбільш уразливі. Линька раків відбувається один-два рази на рік у дорослих особин, а у молодих - кожен раз при зростанні і розвитку. Вона триває від декількох годин до доби. Однак період формування і зміцнення нового панцира може тривати від одного до півтора місяців. Саме в цей час і діє заборона на вилов цих річкових мешканців.
Причиною линьки раків є їх зростання і розвиток. Панцир у них дуже міцний, він заважає повноцінно рости, тому процес його скидання необхідно для розвитку особин. Під час линьки членистоногі скидають не тільки панцир, але і хітинову оболонку очей і зябер. Линяють раки не в норах, а на відкритому простоті, тому в цей період вони найменше захищені.
"Малорухомість і природна незахищеність раків під час линьки дуже приваблює любителів легкої здобичі. Тому звертаюся до громадян з проханням не нехтувати даною забороною, адже від того, як пройде цей процес, залежить популяція раків у водоймах України", - заявив голова Держрибагентства Ярослав Бєлов.
У Мінагрополітики зазначили, що після закінчення заборони одній людині за добу можна зловити 30 раків на водоймах загального користування і 50 - на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов цих річкових мешканців в темний час доби (пізніше години від заходу і раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.
За перевищення добової норми вилову раків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 340 до 680 грн. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки в розмірі 25,5 грн за кожен екземпляр незаконно виловленого рака.
Також в Правилах любительського і спортивного рибальства прописано мінімальний розмір раку, який дозволений до лову рибалкам. Забороняється вилов цих водних біоресурсів менше 10 см.

scroll back to top

Коментарі  

Юний
+1 #1 Юний 11.08.2019, 13:45
Чим більше наші посадовці про щось піклуються, тим гірший стан справ у тій гадузі.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

19 березня 2024, 10:29

2024 03 19 zustrichУ Смілу завітав письменник та співзасновник видавництва "ТаТиШо", український журналіст, автор відомого проєкту "Служба розшуку дітей", режисер-документаліст, волонтер, засновник мистецького проєкту "Так працює пам'ять" та поет Руслан Горовий.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.