Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Зачарований 198 округ

 2019 07 27 skazrgu

 

198 окружком у Смілі і досі не може передати в ЦВК протоколи з мокрими печатками. Голова комісії пояснює це скаргами кандидатів-мажоритарників на технічні порушення, допущені дільницями. Про це повідомляють "Подробности".
А от деякі члени ОВК вважають це відвертим саботажем, щоб затягнути процес передачі даних до центрвиборчкому.
З криками та сварками у Смілі 198-а окружна виборча комісія досі не може завершити роботу. Хоча електронні данні у Центрвиборчком комісія вже давно передала. За ними по мажоритарному округу лідирує чинний нардеп Сергій Рудик. Справа лише за протоколами із мокрими печатками. Голова окружкому, якого призначили за день до початку виборів, пояснює - кандидати буквально засипають ОВК скаргами та судовими позовами.
"Є ще скарги, які ми повинні розглядати - це однозначно. Людина, яка оскаржує ітоги виборів 198 окрузі повинна бути розглянута і ми це робимо, і єслі вирішили перерахувати, ми будемо перераховувати", - говорить Павло Смоліков, голова ОВК №198.
Позивачі - аутсайдери перегонів. Більшість скарг подав кандидат Кармазін. Вони стосуються технічних помилок в оформлені протоколів на 9 дільницях - його прізвище у списках вписане не в алфавітному порядку. Аби задовольнити кандидата окружком починає перерахунок голосів на одній із вказаних дільниць.
Під час перерахунку з'ясовується, що дільнична виборча комісія не тільки прізвища в протоколі розставила невірно, а ще й із суттєвими порушеннями погасила частину невикористаних бюлетенів. І подібних порушень знаходять аж п'ять. Коментувати, чому так сталось голова ДВК на відріз відмовляється.
Лідер перегонів на тисячу голосів випередив мажоритарницю з команди чинного президента. І вона теж не пасе задніх - подала безліч скарг та два судових позови щодо перерахунку голосів. Член окружкому Людмила Вашилова вважає такі дії відвертим саботажем з боку кандидатів аутсайдерів. Вона впевнена, перерахунок голосів потрібен, щоб знайти порушення, які на дільницях зробили навмисно.
"На мою думку , якщо ми зараз почнемо перераховувати ще одну дільницю, яка вказана в скарзі і якщо ми там знову знайдем якусь помилку суттєву, в мене буде думка, що це сплановано, і що оці перекручування фактів - це вказівка де треба шукати і на основі цих фактів оголосити перевибори", - говорить Людмила Вишилова, член ОВК №198
В тому, що деякі кандидати домагаються скасування результатів виборів на Окрузі, впевнений і сам Сергій Рудик. Каже, процес оформлення та передачі протоколів саботують і самі члени ОВК разом із головою.
"Одна частина технічних кандидатів педалює сторону, яка зацікавлена в оскаржені - платіть нам гроші, що ми ці скарги подаємо. Друга частина пропонує мені заплатити їм кошти, щоб вони ці скарги не подавали. Станом на цей день ці пропозиції були відхилені, я готовий до виконання будь-яких рішень судів", - говорить Сергій Рудик, народний депутат.
Два судові позови від кандидатів про перерахунок голосів адміністративний суд Черкас вже відхилив. Але до стосу скарг в ОВК від тих самих претендентів вчора по обіді додались ще дві, і знову з вимогою про перерахунок голосів.

 

scroll back to top

Коментарі  

victor
+2 #1 victor 27.07.2019, 20:47
Вони так піклуються про смілян і так хочуть бути депутатами!!!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

18 березня 2024, 16:34

2024 03 18 lisnІсторію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.