Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Триває збір підписів про скасування державного фінансування політичних партій

2019 07 26 partii

 

На сайті Президента України з’явилася електронна петиція про скасування фінансування з державного бюджету політичних партій. Її ініціював лідер громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко.
У тексті петиції йдеться про те, що з 2019 року гроші отримають не лише політичні сили, які потрапили до парламенту, а й ті, що набрали 2%. Тож на утримання партій за 5 років з бюджету витратять близько 5 мільярдів 900 мільйонів гривень.
«Використовувати народні гроші на утримання проросійських та олігархічних партій у воюючій, бідній, корумпованій країні – цинічно і неприпустимо. Виходить, в той час, поки наші військові будуть гинути на сході країни, ми будемо фінансувати партії «руського міра» на чолі з Медведчуками, Шаріями та Кернесами? Тому закликаю всіх долучитися до нашої петиції», – сказав Томенко.
Загалом, зазначається у петиції, за 2016-2019 роки з державного бюджету України на діяльність політичних партій виділено майже 1 мільярд 500 мільйонів гривень. А за новим законодавством, держфінансування отримають не лише ті партії, які потрапили до парламенту – «Слуга народу»,«Опозиційна платформа», «Європейська солідарність», «Батьківщина», «Голос», а також політичні сили, які набрали 2% – «Сила і честь», «Опозиційний блок», «Партія Шарія», «Радикальна партія Олега Ляшка», «Українська стратегія Гройсмана», «Свобода».
Петицію вже підписали майже 18 тисяч українців. До завершення збору підписів залишилося 90 днів.
Якщо ви проти того, аби ваші податки йшли на фінансування політичних партій, які витрачатимуть їх на свою рекламу, то поставити свій підпис під петицією можна за посиланням: Скасувати бюджетне фінансування політичних партій в Україні.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

19 березня 2024, 11:24

2024 03 19 zlochinЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.