Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суд відхилив скаргу Наталії Д'яченко

2019 07 25 vidmova

 

Черкаський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидатки в народні депутати по 198 виборчому округу Наталії Д’яченко, яка вимагала зобов'язати ОВК повторно перерахувати голоси на 80 дільницях по всьому округу. Про це повідомляє сайт Громадянської мережі ОПОРА.
Сама Д’яченко мотивувала свою скаргу наступним чином:
«Були певні порушення. Перше – це транспортування. Ми зустрічали протоколи, щоб потім зробити звірку. По закону мають привозити чотири особи плюс поліцейський і водій. Ми зустріли автівку – звідти виходили дві або три особи. Були випадки, коли протоколи заносилися з чорного ходу. Також нами були виявлені пошкодження, і нам показали пакети, де дійсно є порушення: відсутність акту, який повинен бути складений в пакет з протоколами. На самому пакеті стояли підписи і печатка, яка вже була стерта. На протоколах не було дати. Її ставили уже на ОВК. Також були розбіжності по кількості голосів по кількох кандидатах».
Голова окружної виборчої комісії Павло Смоликов, який очолив її напередодні виборів, повідомив, що не проти перерахунку голосів на дільницях, При цьому пояснив тези, які озвучувала Д’яченко, «людським фактором».
«Основання є однозначно, бо порушення були», - розказав він у суді.
«Д’яченко звернулася, що не всі члени комісії були присутні в залі. Ну зал не гумовий, всіх людей не могли розмістити. Це три роти, розумієте. З чорного входу? Ну, це український підхід. Запустили деякі комісії без черги. Ми підійшли по-людському. Розумієте, голови ДВК – це дуже літні люди. Вони ж не будуть на вулиці стояти? Просто дали умови», - пояснив Смоликов у коментарі ОПОРІ.
24 липня відбулося підготовче засідання. Окрім позивача та відповідача, на ньому також були присутні представники третьої особи, що не виявляє самостійних вимог, від кандидата по цьому ж округу Сергія Рудика. Представники кандидатки Д’яченко та голова ОВК Павло Смоликов виступали проти того, щоб третя сторона була присутньою. Зокрема, Смоликов заявив, що права і обов'язки Рудика ніяким чином ця ситуація не зачіпає. Проте суд задовольнив клопотання третьої сторони і дозволив представникам Рудика лишитися на засіданні.
Розгляд позову по суті відбувся наступного дня, 25 липня.
Суд заслухав свідків, а також позиції позивача, відповідача та третьої сторони. Також суд відмовив представникам ще одного кандидата в депутати по 198 округу Юрія Кармазіна, які хотіли долучитися до засідання у якості третьої сторони.
Розглянувши докази, надані позивачем, суд відмовив у задоволенні скарги кандидатки Д’яченко про перерахунок голосів на 80 дільницях округу.
Кандидатка Наталія Д’яченко в коментарі ОПОРІ повідомила, що має ще одну позовну заяву. За її словами, у систему «Вибори» вносилися дані з протоколів, що не відповідають дійсності.

scroll back to top

Коментарі  

Іван
+2 #2 Іван 26.07.2019, 15:29
Ганьба таким кандидатам і тим, що прголосували за неї. Цікаво, що вона забула в СН?
Цитата
Смілянин
+19 #1 Смілянин 25.07.2019, 22:17
Де вона взялася на нашу голову!
Ти б так з енергоінвестом по судах бігала, от же жіночка хоче влади, стидно і гидко.
А сміляни хоч знають цю дєятєльніцу? Вкотре вражений тупізмом громади, яка за неі проголосувала.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

19 березня 2024, 10:29

2024 03 19 zustrichУ Смілу завітав письменник та співзасновник видавництва "ТаТиШо", український журналіст, автор відомого проєкту "Служба розшуку дітей", режисер-документаліст, волонтер, засновник мистецького проєкту "Так працює пам'ять" та поет Руслан Горовий.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.