Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Влада Сміли не повинна займати вичікувальну позицію

2019 07 24 naradaoda

 

Конкретні кроки та рішення має ухвалити й у подальшому виконувати Смілянська міська рада, аби увійти в опалювальний період цьогоріч. У разі цих дій з боку органу місцевого самоврядування, допомагатиме у цьому процесі й обласна влада.
На цьому наголосив т.в.о. голови облдержадміністрації Тарас Висоцький, повідомляє прес-служба ОДА.
Питання погашення боргів за газ у Смілі, сума якого сягла близько 326 млн грн, занадто критична. Зокрема, за підсумками роботи двох опалювальних сезонів, КП «Смілакомунтеплоенерго» власних боргів накопичило 157,5 млн грн. По ТОВ «Сміла Енергоінвест» також рахується заборгованість перед ПАТ «Черкасигаз» в сумі 122,8 млн грн. А також ще 45,9 млн грн. штрафних санкцій та інших судових витрат ТОВ «Сміла Енергоінвест» перед НАК «Нафтогаз України».
Цьогоріч знову є загроза зриву опалювального сезону. У межах своїх повноважень Сміла має не займати вичікувальну позицію, а працювати у напрямку вирішення ситуації, наголосили учасники обласного оперативного штабу, засідання якого відбулося учора.
«Для того, щоб вести перемовини з НАК «Нафтогаз України», мати реальні шанси отримати номінації, а згодом і газ, забезпечувати надання послуг, міська влада має подбати про гарантії у формі листів та рішень, – зазначив т.в.о. очільника області. – Сміла вже мала би використати всі інструменти, починаючи з національного рівня. Втім йдеться не просто про звернення, а про гарантії, які може надати влада міста, яким шляхом відшкодовуватиме та в які терміни. І робити це треба максимально швидко. Наразі Сміла має передбачити мінімально 8 млн грн, які треба в будь-якому разі повернути, щоб НАК «Нафтогаз» мав мінімальні гарантії та надав номінації, і це у повноваженнях міста. Поки що цих рішень немає».
Наразі в ОДА очікують на звернення від Смілянської міської ради до обласного оперативного штабу з розрахунками й конкретними кроками в межах повноважень. За умови виконання першого кроку, оперативний штаб уже звертатиметься задля покращення ситуації на національний рівень.
Нагадаємо, торік опалювальний сезон у Смілі також розпочався зі зривом. Втрутився у вирішення цього питання Президент України. Протягом 3-х діб теплоносій подали до житлових будинків міста. КП «Смілакомунтеплоенерго» почало відбирати природний газ із газової системи, але договори так і не підписало. Тож за листопад 2018 року розбаланс системи склав 31 млн грн.
Тоді договори на постачання природного газу підприємство підписало з НАК «Нафтогаз України» лише наприкінці грудня минулоріч разом із договором про переведення 85,5 млн грн боргу з ТОВ «Сміла Енергоінвест» на КП «Смілакомунтеплоенерго».

scroll back to top

Коментарі  

Эдуард
+4 #1 Эдуард 24.07.2019, 14:41
Мені здається, що Сміла це клоака України. Богом забуте місце.
"КП «Смілакомунтеплоенерго» власних боргів накопичило 157,5 млн грн. По ТОВ «Сміла Енергоінвест» також рахується заборгованість перед ПАТ «Черкасигаз» в сумі 122,8 млн грн. А також ще 45,9 млн грн. штрафних санкцій та інших судових витрат ТОВ «Сміла Енергоінвест» перед НАК «Нафтогаз України»". Це роблять конкретні люди! І за них страждає все місто. Може зробимо Коліївщину та трохи пошугаємо цих гадів і для всієї України буде приклад, а для злодіїв урок.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

18 березня 2024, 16:34

2024 03 18 lisnІсторію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.