Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У 198 окрузі досі не можуть оголосити переможця виборів

2019 07 24 OVK

 

Після оголошення ЦВК про те, що у 198 окрузі найбільше голосів набрав Сергій Рудик, ОВК цього округу досі не оголосила переможця.
Таку затримку сам Рудик пов’язує із позицією окружної виборчої комісії, яка, на його думку, «підсуджує» його опонентці – кандидатці від «Слуги народу» Наталії Д’яченко, яка за кількістю набраних голосів посіла друге місце, повідомляє «Прочерк».
За словами Сергія Рудика, наразі ситуація подібна до тієї, що була у 2014 році, коли він змагався з Віктором Тимошенком.
«Тепер Тимошенко стоїть за спиною Наталії Д’яченко. Нічого не змінилося, просто зрозуміло, що він зараз балотуватися не може, оскільки не відповідає задекларованим «Зе!командою» принципам відбору кандидатів», – каже Сергій Рудик.
На його думку, опоненти намагаються відтягнути час офіційного проголошення переможця і через це висувають різноманітні претензії до результатів виборів.
«У 2014 році моя перевага була близько 500 голосів, зараз – 1015 голосів. Тоді ставка робилася на те, щоб провести перерахунок і під час перерахунку пошкодити дільничні протоколи, звернути увагу на пошкоджені документи і заявити, що тепер неможливо встановити результати виборів та визнати їх недійсними. Думаю, зараз намагаються запустити ту саму схему», – вважає пан Рудик.
Він каже, що наразі команда Д’яченко і деякі інші оскаржують через суд результати голосування на близько 80 дільницях.
«Який сенс вимагати перерахунку голосів тим кандидатам, які набрали явно мало голосів?» – запитує Сергій Рудик. Він робить висновок, що всі вони є членами єдиної команди, яка підтримує Наталію Д’яченко.
«Це ціла індустрія. Технічні кандидати в Україні заробляють, зокрема, на тому, що штампують скарги, просячи кошти у сторони, яка зацікавлена у перерахунку голосів. Паралельно вони намагаються пропонувати стороні, яка зацікавлена у збереженні результату, зняти ці свої скарги, – описує Сергій Рудик способи заробляння на виборах, які існують в Україні. – Інший спосіб заробляння: реєструють фейкові партії, які не існують у природі й ніколи не беруть участі у виборах, але заводять своїх представників у виборчі комісії, навіть на керівні посади, з тим, щоб потім надавати кандидатам різноманітні послуги».
Учора окружна виборча комісія відхилила всі скарги Наталії Д’яченко через їхню бездоказовість. Тепер комісія очікує рішень судів за позовами кандидатів, що програли, про перерахунок голосів. На думку Рудика, цього робити закон не вимагає – окружна виборча комісія має відразу після завершення підрахунку голосів оформити свою документацію і везти її в ЦВК.
Водночас Наталя Дяченко заявила «Антені», що зверталася до ОВК, тому що є розбіжності із протоколами результатів голосування, які має ОВК і її команда. І не вважає свої дії протиправними. Тож подала позов до суду, сподіваючись на справедливе рішення і можливість упевнитися правильно чи ні були пораховані голоси.
«Я не одна. Є й інші кандидати, у протоколах яких також є розбіжності у цифрах. Повинно все бути прозоро і без сумнівів», – заявляє Наталія Дяченко.
Як повідомляє Громадянська мережа «Опора», сьогодні о 17.00 Черкаський окружний адміністративний суд розгляне позов кандидатки в народні депутати Наталії Д’яченко до ОВК №198, яка є кандидаткою від партії «Слуга народу» і вимагає перерахунку голосів на 80 дільницях в межах 198 округу.
Сама кандидатка в коментарі ОПОРІ говорить про 76 дільниць. "Тому що дуже багато порушень, дуже багато невизначених взагалі цифр, і протоколи писалися з коліна" - говорила раніше вона.
Наразі різниця між лідерами перегонів на мажоритарному окрузі 198 - 1015 голосів. ОВК, згідно з даними сайту ЦВК, вже опрацювала 100% протоколів ДВК по одномантаному окрузі.

 

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Громади району попрощалися з Героями, які загинули на війні з окупантами

19 березня 2024, 09:33

2024 03 18 GromadiНаш район провів останнім шляхом Героїв-земляків, які загинули за незалежність рідної землі на війні з російськими окупантами.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.