Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Ольга Гірш перевчилася з діловода на манікюрницю і успішно працює за новим фахом

2019 06 25 manikyr

 

Прикладом того, що ніколи не пізно розпочинати все спочатку може стати успішна історія жительки Сміли Ольги Гірш, яка, завдяки центру зайнятості, перевчилася з діловода на манікюрницю і працює за новим фахом п’ятий рік.
Після закінчення школи Ольга навчалася у коледжі. Здобула спеціальність діловода, секретаря-референта. Але тривалий час не могла знайти роботу за спеціальністю у рідному місті.
«І тоді я вирішила: потрібно щось змінювати. Тож звернулася до центру зайнятості. Там запропонували навчання у центрі підготовки та перепідготовки кадрів. Це були робітничі спеціальності», – пригадує пані Ольга.
Вона каже, що рішення стати манікюрницею було виваженим та практичним. Бо, пояснює, традиційно у нашому місті одна майстриня навчає іншу за кошти.
«А я мала можливість вчитися у дипломованих фахівців абсолютно безкоштовно. Досі серед моїх клієнток трапляються ті, які приходять переробляти манікюр після майстринь-самоучок», – зазначає Ольга Гріш.
І додає, під час занять було дуже багато практичних занять.
«Нас навчали професіонали, вони давали поради з медицини, права, реклами. Також нас консультували дизайнери, успішні власники бьюті-бізнесу» – веде далі пані Ольга.
Таке навчання, яке пройшла Ольга Гірш, центри зайнятості проводять за попередньою домовленістю з роботодавцями. А це значить, що після отримання диплому Ольга мала і гарантовану роботу.
«Фахівці центру зайнятості познайомили мене з Юрієм Мусієнком. Чотири роки я пропрацювала у його салонах краси. Потім пішла у декретну відпустку», – наголошує пані Ольга.
Нині вона виховує донечку Настуню та працює самостійно. Каже, постійно слідкує за новинками у сфері краси та здоров’я. Прагне, щоб кожна її клієнтка мала не тільки гарний манікюр, але й почувалася від того красунею.
"Загалом початку року 155 смілян отримали новий робітничий фах. Перелік професій, за якими центр зайнятості проводить навчання, - дуже широкий. Тож радимо звертатися до консультантів центру зайнятості. Ми допоможемо пройти профорієнтаційне тестування та обрати своє покликання", – підсумовує Інна Дмитренко, заступниця начальниці відділу активної підтримки безробітних Смілянського міськрайонного центру зайнятості.

 

Ангеліна Хоменко, фахівець міськрайонного центру зайнятості

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.