Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Школярі Носачева ходили туристичними стежками Чигиринщини

2019 06 17 turustu1

 

Щорічно шкільна дітвора Носачівської школи оздоровлюється і відпочиває в пришкільних таборах.
Цього року для 45 учнів школи працювали табір «Ромашка» –1-4 класи, та англомовний табір «Лідер» для старшокласників. Тож наші діти змогли ознайомитись із багатою історією Черкащини, відвідати найцікавіші туристичні пам’ятки краю. Зокрема, «лідерців» захопила Чигиринщина. Вони побували в музеї Богдана Хмельницького, відвідали історико-архітектурний комплекс «Резиденція Богдана Хмельницького», храм XVII століття Святих апостолів Петра і Павла, сфотографувалися біля монументу на ознаменування боротьби українського народу під проводом Богдана Хмельницького, що на Замковій Горі.

 

2019 06 17 turustu


Тамуючи спрагу, напилися цілющої води із джерела «Дзюркала» в селі Мельники. Дзвінка, смачна і корисна вода зі вмістом срібла, що б’є з-під землі, освіжила юних туристів і додала життєвих сил подорожувати далі.
Іллінська церква в селі Суботові, збудована в стилі «козацького бароко» за наказом та коштом Богдана Хмельницького, вразила своїм умиротворінням. Тут діти запалили свічки за здоров’я рідних та близьких.
В Замчищі в селі Суботові екскурсанти з цікавістю розглядали фундамент оборонної башти-замку, над якою зведено захисний павільйон. Довідались, що на Замчищі знаходилась центральна – найбільша оборонна споруда замку.
Музейно-етнографічний комплекс «Дикий Хутір» в селі Буда зустрів дітей свіжим вітерцем, коли вони поспішали до унікальної пам’ятки природи європейського значення – тисячолітнього дуба Максима Залізняка. Відвідали учні і церкву Святого Петра Калнишевського, музей історії Холодного Яру, хату «Берегині», хату «Отамана».
За організацію поїдки учні щиро дякують Носачівському сільському голові В. Кравченку, який посприяв виділенню коштів для поїздки, водієві шкільного автобуса С. Косенку, який забезпечив комфорт та безпеку поїздки, вчителям В. Лизогуб, К. Гуртовій, що супроводжували дітей, А. Івановій та Є. Гуртовій, які організували екскурсію.

 

Катерина Гуртова, вчитель Носачівської школи

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Система безоплатної правничої допомоги шукає волонтерів та параюристів

29 березня 2024, 12:29

2024 03 29 volontЯкщо ви прагнете допомагати вразливим категоріям населення і маєте трохи вільного часу, запрошують приєднатися до проєкту «Волонтер БПД»


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.