Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Прокурора "з бодуна" покарали після святкування подяки від облпрокурора

2019 05 03 zypunka

 

Заступник прокурора Смілянської місцевої прокуратури через суд відбився від “алкогольного” протоколу, але був покараний прокуратурою.
Про це повідомляє «Кропива».
На День Незалежності минулого року Віталій Горідько кермуючи автомобілем DAEWOO LANOS був зупинений патрульними в Черкасах. Посадовець порушив ПДР під час заїзду на автостоянку по вулиці Припортовій. Після зупинки водія-порушника було виявлено, що він має явні ознаки алкогольного сп'яніння. Від проходження освідчення на стан алкогольного сп'яніння відмовився у присутності двох свідків. На порушника було складено адмінпротоколи за ч. 2 ст. 122 та ч. 1 ст. 130 КупАП.
Придніпровський суд неявку правопорушника на чергове засідання по справі, розцінив як спробу затягнути розгляд і визнав його винним в скоєному правопорушенні. Було призначено штраф та позбавлення права кермування строком на один рік.
Апеляційний суд області скасував постанову суду першої інстанції, через розгляд справи по суті без присутності правопорушника, та своєю постановою закрив справу за строком давності.
Однак покарання не оминуло прокурора. Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія наклала на прокурора дисциплінарне стягнення у виді заборони строком в один рік на переведення до органу прокуратури вищого рівня та на призначення на вищу посаду в органі прокуратури, в якому прокурор обіймає посаду.
Під час розгляду справи на дисциплінарній комісії Віталій Горідько надав свої пояснення наголошуючи, що правил не порушував. Він поясниі, що переганяв автомобіль від будинку де проживає на автостоянку, відстань близько 1 км. Під час заїзду на автостоянку був зупинений працівниками поліції. Поліцейські пояснили, що він порушив правила під час проїзду перехрестя та запропонували пройти тест на стан алкогольного спяніння. Оскільки зупинили його вперше, сильно хвилювався тому і відмовився від проходження тесту, при цьому мав недобре самопочуття, бо вночі спав нетривалий час.
Причиною відмови від медичного освідчення стали його побоювання, що результат буде позитивний, оскільки напередодні увечері він вживав алкогольні напої через що і мав погане самопочуття. Мовляв, напередодні в прокуратурі області відбулися урочистості з нагоди Дня Незалежності, він був заохочений прокурором області подякою. З нагоди цієї події він і святкував. В ході вказаних подій на прокурора було складено два протоколи. Штраф по одному з них (за прушення правил проїзду перехрестя) він заплатив добровільно, оскільки не бажав зайвого розголосу щодо вказаної події, щоб не завдавати шкоди авторитету органам прокуратури.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

29 березня 2024, 09:29

2024 03 29 znaishliПравоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.