Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Менше місяця залишилося до введення нових податкових рахунків

2019 09 05 podatkova

 

Вже з 1 жовтня платникам варто готуватися до правильної сплати податків, зборів, платежів – на бюджетні рахунки, відкриті відповідно до вимог стандарту ІВАN.
Про це повідомляє обласна податкова служба і нагадує, що банки до 31 жовтня самостійно здійснюють зміну рахунків платників відповідно до вимог цього стандарту і повідомляють про це ДПС.
Водночас платники єдиного внеску перераховуватимуть ЄСВ на рахунки, відкриті відповідно до вимог стандарту ІВАN з 1 листопада.
Як уточнюють в обласній податковій, від 5 серпня, з набранням чинності Постанови правління НБУ про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні, банки зобов’язані до 31 жовтня цього року самостійно здійснювати зміну діючих рахунків клієнтів відповідно до вимог стандарту IBAN та повідомляти контролюючі органи про нові рахунки клієнтів - платників податків, відкриті з 5 серпня за цим стандартом.
Оновлені електронні форми документів для повідомлень розміщено на офіційному вебпорталі ДПС у розділі: «Електронна звітність > Програмний модуль для формування та направлення повідомлень про відкриття/закриття рахунків > Форми електронних повідомлень про відкриття/закриття рахунків»
Також наразі Державна казначейська служба здійснила заміну діючих рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів відповідно до вимог стандарту IВАN.
Перехід на міжнародні номери рахунків при обслуговуванні бюджетів за доходами буде здійснено Казначейством з 1 жовтня 2019 року.
А реквізити рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів можна завантажити з порталу ДПС (розділ «Бюджетні рахунки»): http://www.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/ з субсайту територіальних органів ДПС у Черкаській області: https://is.gd/rcdFJM та переглянути у центрах обслуговування платників. Реквізити рахунків розміщені на порталі Державної казначейської служби України тут: https://is.gd/BbfQaw
І наостанок про те, що Державна казначейська служба звернула увагу платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що починаючи з 1 листопада ЄСВ потрібно буде сплачувати на рахунки відкриті в Казначействі (код банку - 899998) за стандартом ІВАN. Посилання на повідомлення: https://is.gd/bNcZJB
Реквізити ж нових рахунків з ЄСВ будуть викладені на порталі ДПС (розділ «Бюджетні рахунки»), субсайті територіальних органів ДПС у Черкаській області та розміщені у центрах обслуговування платників.
До слова, Головне управління ДПС у Черкаській області готує для зручності платників коментар про те, як правильно і без помилок перераховувати з наступного місяця податки, збори, платежі та з 1 листопада – ЄСВ.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Громади району попрощалися з Героями, які загинули на війні з окупантами

19 березня 2024, 09:33

2024 03 18 GromadiНаш район провів останнім шляхом Героїв-земляків, які загинули за незалежність рідної землі на війні з російськими окупантами.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.