Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

На сесії міської ради розглянули більше 100 питань і заслухали звіт начальника поліції

Сьогодні відбулась чергова 11-та сесія Смілянської міської ради. Цього разу вже було значно менше депутатів – 25 осіб, але ті, що були плідно попрацювали і розглянули 103 питання порядку денного та заслухали депутатські звернення і запити.

 


Перед початком сесії заслухали кілька проблемних питань від представників громади. Спочатку на трибуну вийшов місцевий активіст Іван Дзюбко. Він порушив такі актуальні проблеми: забезпечення нормальних місць для торгівлі селян на Шевченківському ринку, засміченість міста, потребу сортування сміття, перейменування вулиць, подвійні стандарти місцевої влади та інші наболілі питання.

 


Потім виступив депутат Валерій Трегубов, який повідомив про кримінальні правопорушення –викрадення котлів, порушення у роботі СКП Смілакомунтеплоенерго, махінації у теплопостачанні, факти незаконної видачі дозволів на індивідуальне теплопостачання та ін. Він ініціював створення депутатської комісії для розгляду, вивчення і оцінки вказаних ним фактів. Звернувся до міського голови, щоб провести посадове розслідування та звільнити винних працівників.

 


Далі слово надали мешканцям ОСББ, що розташоване за адресою на вул.Мічуріна, 22. Вони скаржились на забудовників, які пообіцяли збудувати огорожене містечко, дитячий майданчик, паркову для авто та інші блага цивілізації. Але зараз нічого не виконують і на контакт не йдуть.

 

2021 03 24 sesiya4


Депутати пообіцяли посприяти у вирішенні цього питання.
Коли вже безпосередньо розпочалась сесія, велику увагу приділили звіту про роботу місцевої поліції. Начальник відділу поліції №2 Черкаського районного управління (бо так перейменували смілянську поліцію) Денис Буштрук розповів про криміногенну ситуацію у місті. Зокрема, протягом минулого року було зареєстровано 18 угонів авто, 9 підробок документів на авто. Вимагань і зґвалтувань не було. Багато злочинів, пов’язаних з наркоманією. Зросла кількість насильства у сім’ї – 164 випадки. Дрібне хуліганство – 44 випадки, крадіжки металобрухту – 3 випадки.
Поліцейськими було зареєстровано 127 порушень правил карантину.
Також правоохоронці виїжджали на 414 неправдивих викликів.
Поліцейських турбує велика кількість ДТП та керування авто у нетверезому стані. Протягом року було зареєстровано 227 випадків керування у нетверезому стані. З них 19 випадків – водії попадалися двічі, і один випадок – коли водія тричі підряд зупиняли п’яним за кермом.
За звітній період сталося 290 ДТП, загинуло 2 осіб.
Поліцейські виписали штрафів на суму більш як 2 млн грн.
Начальник відділу поліції №2 Денис Буштрук наголосив, що поліцейських турбує продаж алкоголю в нічний час. 80% злочинів у Смілі трапляються нетверезому стані. Тому поліцейські пропонують депутатам долучитися до боротьби із продажем спиртного.
Теж на збільшення кількості злочинів впливає відсутність нічого освітлення міста, відсутність камер спостереження. Начальник поліції наголосив на потребі проводити профілактику злочинності серед молоді. Адже зараз багато молодих все частіше стають на шлях крадіжок.
Депутати ще довго обговорювали потребу встановлення відеоспостереження у місті. Із 32 камер, встановлених по Смілі у 2019 році, 26 вже давно не працюють. Їх то залило водою, то немає інтеренту, то немає живлення… Пообіцяли зайнятись вирішенням і цієї проблеми.
Потім міські обранці приступили до розгляду інших питань порядку денного, з яких 64 питання – стосувалися земельних рішень.

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.