Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

На засіданні виконкому намагались з’ясувати: хто у Смілі головне гальмо?

2019 05 14 vikonkom

 

Вчора відбулося засідання виконавчого комітету, у роботі якого взяли участь 15 членів виконкому. Засідання почалося з того, що на виконком завітав депутат міської ради Володимир Примак, який передав звернення до виконкому від групи депутатів. У зверненні прозвучала різка критика того, що структурні підрозділи виконавчого комітету не використали бюджетні кошти на загальну суму у розмірі 5 мільйонів 546 тисяч гривень!!! Ці бюджетні кошти не могли освоїти у період з кінця 2018 року – і вже протягом чотирьох місяців 2019 року!!! Тому депутати вимагають заслухати звіти керівників підрозділів щодо невикористання зазначених коштів, виконання міських програм та щодо проведення тендерів.
Треба нагадати, що питання про невикористання бюджетних коштів першою підняла новий член виконкому Наталія Матусевич на попередньому засіданні. Тобто у бюджеті міста є гроші, але їх не вміють використати! І це все замовчується! Громадськість про це не знає.
Після заяви Володимира Примака почалась жвава дискусія. Секретар міської ради Віктор Федоренко вилаяв (правда заочно, бо нікого не було на засіданні, зате на камери) начальників управлінь міста. Дорікнув, що люди працюють роками, вже досвідчені, але досі не вміють розв’язувати проблеми чи навмисно затягують вирішення важливих питань. Натяки стосувалися управління освіти, в якому вже півроку не можуть провести тендери на закупівлю обігрівачів у дитячі садки. Гроші є, спеціалісти є, а обігрівачів і толку – немає. Також дісталося і директору СКП «Комунальник» за спеціальне, на думку Віктора Федоренка, затягування ремонту доріг і неякісне виконання (хоча тут треба нагадати, що днями у Сергія Ананка закінчується контракт на роботу і влада може шукати привід, щоб не підписувати з ним контракт). Секретар міської ради поскаржився, що за кожним керівником є «дах». Як тільки він починає робити якісь зауваження по роботі, начальники управлінь нібито відразу біжать скаржитись на Федоренка в область або в Київ.
З себе Віктор Федоренко теж не знімає відповідальності і сказав, що трошки винуватий, що допустив таке.
Але зрештою було вирішено регулярно слухати звіти начальників управлінь про роботу та виконання завдань.
Справа хороша. Але у нашому місті багато обіцянок – та мало їх виконання. Ми вже сто разів чули, що будуть звітувати директори комунальних підприємств, депутати звітуватимуть перед своїми виборцями… Але насправді ніхто не звітує і ніхто нічого не контролює. Всі мовчать.
Далі члени виконкому перейшли до розгляду порядку денного.
Фрагмент дискусії можна подивитись на каналі Сміла.ua

 

scroll back to top

Коментарі  

Сократ
0 #2 Сократ 14.05.2019, 21:49
Можна я підскажу! Так це дуже важко визначити хто головне гальмо, бо його так багато. Але саме головне сидить за цим круглим коритом, навколо якого ви збираєтесь!
Цитата
Смотрящий
+5 #1 Смотрящий 14.05.2019, 12:00
Зверніть увагу, пане Примак, на "ремонт" мосту на загреблі. Горе будівельники залишили дірки посеред пішохідної зони, що трирічна дитина може провалитися.Купи розкиданого піску і мішків. Я вже мовчу про саму якість робіт.Де прокуратура?
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У енергетиків області – новий керівник

28 березня 2024, 12:26

2024 03 28 energДержавний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк представили колективу ПАТ «Черкасиобленерго» нового очільника – Вадима Яненка.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.