Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Цікаво

Лікарні Смілянщини поповнилась дороговартісним обладнанням

 

Смілянська багатопрофільна лікарня імені Софії Бобринської поповнилася дороговартісним обладнанням.

Про це повідомляє голова РДА Валерія Бандурко.
За її словами, за сприяння народного депутата України Олександра Завітневича та обласної державної адміністрації, відповідно до постанови Кабміну «Про розподіл у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» до бюджету Смілянського району на придбання обладнання для цієї лікарні надійшло 2 500 000 грн.

 

2020 10 24 obladnanya2

 

Цей лікувальний заклад провів тендерні процедури і придбав надсучасний апарат УЗД на суму 1 990 000 грн.
Також придбана відкрита реанімаційна стійка для новонароджених на суму 181 670 грн.
На стадії завершення тендерних торгів перебуває закупівля гістероскопа з відеосистемою та монітором.
«Закуплене обладнання дозволить розширити обсяги надаваних послуг з діагностики патології внутрішніх органів та функціонування систем організму, стану судин. Також придбання обладнання покращить надання медичної допомоги новонародженим, а особливо недоношеним в умовах акушерсько-гінекологічного стаціонару», – наголошує пані Валерія..

 

2020 10 24 obladnanya1

 

І додає, у КНП «Смілянська міська лікарня» для бюджету міста Сміла передбачено кошти у сумі 2 348 244 грн. На сьогодні у лікарню вже доставлено апарат ШВЛ для неонатологічної допомоги та 8 медичних функціональних ліжок для реабілітації.
Заплановано придбання медичного обладнання, зокрема, комплект системи відеогастроскопу з процесором, апарат з міостимуляції, комплекс комп’ютерного елетронейроміографічного обладнання, автоматичний біохімічний аналізатор, 8 медичних прикроватних тумб та комплекс системи ендоскопічної цифрової Full HD відеокамери з гістероскопом.
«Щиро вдячні за такі необхідні кошти, які дали можливість закупити обладнання для медицини. Без сумніву, що ці обновки будуть корисними та врятують не одне людське життя», – зазначає Валерія Бандурко.
Нагадаємо, що ще у травні представники Всеукраїнського Об’єднання “ЧЕРКАЩАНИ” подарували Смілянській районній лікарні імені Софії Бобринської довгоочікуваний і необхідний апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ). То була непересічна подія для нашого району, адже не всі високопосадовці чи підприємці безоплатно допомагають Смілянщині. Ініціатором цього дуже потрібного для райлікарні придбання був секретар Політичної ради ВО “ЧЕРКАЩАНИ” Анатолій Семинога, який особисто привіз апарат ШВЛ у лікарню.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.