Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Цікаво

Смілянська ДЮСШ «Олімп» святкує 65 років від дня свого заснування

2020 07 08 Olimp

 

2020 рік став ювілейним для дитячої юнацької спортивної школи «Олімп» міста Сміла. З цієї нагоди було заплановано багато заходів, але через карантин та пандемію коронавірусу деякі плани змінились. Тому вирішили, що цьогоріч кожне спортивне свято, кожне змагання приурочуватиметься цій поважній даті – 65-річчю «Олімпу».
З моменту свого заснування спортивна школа пережила багато подій, перемог і здобутків, були й скрутні часи, змінювались керівники і тренери, але «Олімп» завжди міцно тримав високу планку престижу смілянського спорту, авторитет, гідний рівень підготовки спортсменів.

 

2020 07 13 о1

 


До 65-річчя своєї діяльності ДЮСШ Сміли підходить з такими результатами - у спортшколі проводять заняття з 11 видів спорту, серед них олімпійські і неолімпійські види: футбол, важка і легка атлетика, теніс, веслування на байдарках і каное, традиційне карате, годзю-рю карате, фунакоші шотокан карате, тхеквондо, хортинг, гімнастика спортивна.
Показовим і престижним досягненням ДЮСШ «Олімп» є те, що саме наша смілянська спортшкола третій рік поспіль у огляді-конкурсі спортивної майстерності серед освітянських дитячо-юнацьких спортивних шкіл Черкаської області впевнено посідає перше місце.
Другий рік поспіль ДЮСШ «Олімп» отримує номінацію краща спортшкола у Спортивному сузір’ї Черкащини з неолімпійських видів спорту за підсумками 2018 -2019 років.
У смілянській ДЮСШ «Олімп» пишаються своїми чудовими тренерами. Тут працюють тренери, які у минулому були у складі професійних збірних команд України. Наприклад, тренер із легкої атлетики, майстер спорту міжнародного класу Катерина Чернявська. Тренери-майстри спорту – тренер традиційного карате Станіслав Ковбаса, тренер з веслування на байдарках і каное Тетяна Пристайлова, тренер тейквандо Євгеній Грицай, майстри спорту міжнародного класу з фунакоші шотокан Сергій Цаподой та Юрій Здоренко. Молодь цінує роботу майстра спорту України міжнародного класу з хортингу Анатолія Левченка. Пам’ятають і поважають уміння тренерів-ветеранів.
Всього зараз у ДЮСШ працює 17 тренерів, кількість дітей, які займаються у секціях, більше 500 осіб.
«Олімп» має чисельні кубки і нагороди, тому тут вже працюють над створенням власного музею. Збирають всю інформацію про історію закладу, здобутки і перемоги. Відслідковують матеріали про знаменитих вихованців спортшколи – майстрів спорту України, майстрів міжнародного класу, заслужених майстрів спорту України... Ще одним із досягнень ДЮСШ є те, що тут працював заслужений тренер України з легкої атлетики Анатолій Якович Гуля, який підготував срібного призера Олімпійських ігор – легкоатлета Леоніда Литвиненка.
На балансі ДЮСШ «Олімп» числяться стадіони: «Локомотив» і «Юність» плюс приміщення колишньої ЗОШ номер 16, де зараз знаходиться офіс спортшколи, а також зал для дзюдо. На жаль, матеріально-технічний стан закладу бажає покращення, потребує ремонту і оновлення інвентаря. Проте керівництво ДЮСШ не сидить, склавши руки. Вже другий рік триває капітальний ремонт легкоатлетичного манежу стадіону «Юність», поступово поповнюється база спортшколи за рахунок коштів із місцевого бюджету та спонсорської допомоги.
Як би скрутно не було, але останні роки для вихованців ДЮСШ купують нові сітки, форму, футбольні м’ячі, байдарки і каное. Приємною звісткою стало те, що цього року було придбано три човни на суму більше 300 тисяч гривень.

 

2020 07 13 о2


Всі ці та багато інших досягнень і напрацювань стали можливими завдяки директору ДЮСШ В’ячеславу Коломійцю. У нього теж ювілей – він вже 20 років очолює спортшколу «Олімп» і зарекомендував себе як людина, яку слухають і поважають спортсмени, вихованці, їхні батьки та місцева влада.

 

2020 07 13 о


- Мета моєї роботи повністю співпадає із основними завданнями «Олімпу»: виховувати спортсменів високого рівня для складу національних команд. Плюс залучати до спорту усіх дітей Сміли, тримати високий авторитет смілянських спортсменів, щоб ми могли конкурувати і перемагати не тільки на обласному, а й на державному рівні. Покращувати, поновлювати сучасний інвентар закладу, щоб наші вихованці досягали високих результатів у спорті, - говорить В’ячеслав Коломієць для сайту Сміла.ua.

- До речі, зараз ставлення до спортшколи у нашому місті набагато краще, ніж було раніше. Пам’ятаю, коли я тільки прийшов сюди працювати – то взагалі не було коштів. А ось останні два роки суттєво збільшилося фінансування, у 10 разів збільшили бюджет нашої спортшколи. Приємно, що для наших вихованців купують новий інвентар, човни, покращують нашу базу. Спасибі міській владі, депутатам, спонсорам, батькам наших вихованців, - розповідає директор ДЮСШ. - Якщо два роки тому нам виділяли всього 25- 30 тисяч гривень на участь у змаганнях по всій країні, то цього року з міського бюджету нам виділили 300 тисяч. Це дуже втішає. Але все одно місця для занять спортсменів потребують ремонтів, вкладення коштів, великої роботи... Тож ми будемо відстоювати свої інтереси і просити допомоги, залучатимемо кошти із державної казни.

Незважаючи на важкий економічний стан, діти у спортшколі займаються безкоштовно. Хоча існує благодійний фонд, за кошти якого також роблять ремонти і купують приладдя.
У рік вихованці «Олімпу» беруть участь у більш як 50 змаганнях обласного, державного та міжнародного рівнів. І обов’язково показують хороші результати.
Дуже стимулює до кращих здобутків грошова стипендія, яку виплачує міськвиконком кращим спортсменам і тренерам нашого міста. 90 відсотків найуспішніших смілянських спортсменів – вихідці із ДЮСШ «Олімп».

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Громади району попрощалися з Героями, які загинули на війні з окупантами

19 березня 2024, 09:33

2024 03 18 GromadiНаш район провів останнім шляхом Героїв-земляків, які загинули за незалежність рідної землі на війні з російськими окупантами.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.