Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Цікаво

Віктор Федоренко надав неправдиві свідчення і ввів усіх в оману, - вважають депутати від ВО «ЧЕРКАЩАНИ»

2020 06 03 sekretar

 

Обговорення вчорашніх подій на сесії міської ради продовжуються. Ця ситуація викликає багато запитань і з’являються нові факти.
У міській раді вималювались дві чіткі групи депутатів: депутатська більшість, яка має 20 голосів і є опозиційною до міської влади, та команда міського голови, яка нараховує 11- 12 депутатів. У Смілі всього 36 депутатів. Інші міські обранці, на жаль, не можуть зараз працювати за станом здоров’я або через певні життєві обставини.
Двадцятиосібна більшість депутатів вчора провела сесію міської ради. Шляхом таємного голосування депутати ухвалили рішення – достроково припинити виконання обов’язків секретаря міської ради Віктора Федоренка.
Проте сьогодні зранку відділ забезпечення роботи міської ради не працював і депутати не могли занести у секретаріат та офіційно зареєструвати рішення вчорашньої сесії. Обранці вважають, що Олексій Цибко і Віктор Федоренко знову перешкоджають професійній діяльності депутатів.
Ще виникло таке цікаве запитання: чому 31 березня 21 депутат міської ради, серед яких міська фракція ВО «ЧЕРКАЩАНИ», підписалися під зверненням до міського голови щодо виконання судового рішення про Віктора Федоренка, а вже через два місяці, 2 червня, 20 депутатів і ВО «ЧЕРКАЩАНИ» голосують за дострокове припинення діяльності Віктора Антоновича???
Депутати від «ЧЕРКАЩАН» пояснили: ми написали звернення до міського голови про те, що Федоренком В.А. були надані нам неправдиві пояснення щодо рішення суду від 28.02.2020року, яке виніс Черкаський окружний адміністративний суд про поновлення його на посаді секретаря Смілянської міської ради. Тому ми попросили не враховувати наші голоси в цих підписах, де розписалися 21 депутат за виконання рішення суду щодо Віктора Федоренка.
Тобто 21 депутат – мінус 6 підписів від ВО «ЧЕРКАЩАНИ», виходить тільки 15 підписів депутатів за поновлення Віктора Федоренка. А це недостатня кількість. Немає більшості.
Треба підкреслити, що депутати посилаються на закон про місцеве самоврядування, у якому чітко зазначено: секретар міської ради поновлюється лише за згодою депутатів міської ради. Не розпорядженням міського голови, а тільки рішенням міської ради.

Також міські обранці нагадують, що Віктор Федоренко, такий самісінький депутат, як і інші 36 осіб. Тому йому не варто перебирати на себе більше повноважень і триматися за крісло. Така надмірна жага влади наводить на підозри. До того ж треба мати совість: якщо колеги-депутати проти тебе – краще піти і не провокувати черговий скандал, який зовсім не прикрашає наше місто.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

28 березня 2024, 14:29

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.