Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Цікаво

На бюджетній комісії вирішували, кого скоротити і як зекономити

2019 12 06 bydzet

 

Кілька днів поспіль у міській раді засідала профільна бюджетна комісія, яка займається формуванням міського бюджету на 2020 рік.
3 і 4 грудня члени постійної комісії проводили персональні зустрічі з керівниками структурних підрозділів - розпорядниками бюджетних коштів. Кожен начальник управління чи відділу мав доповісти інформацію про використання ним коштів у 2019 році, а також повинен був внести пропозицію щодо штатного розпису підрозділів та можливі розрахунки економії бюджетних коштів.
Найбільш активними членами бюджетної комісії були депутати Юрій Кредзинський та Роман Хоменко. Обоє приватні підприємці, ні від кого не залежать, тому вони жорстко критикували роботу держслужбовців і бюджетників.
«Я звертатиму особливу увагу на широкий штат бухгалтерів у всіх відділах, на доцільність господарських груп та роботу методкабінетів», - наголошував Роман Хоменко.
Члени комісії наполягали, що штати всіх управлінь треба скоротити як мінімум на 10%. Що прогрес не стоїть на місці, всім працівникам треба вчитись, удосконалюватись, переходити на сучасні електронні програми, тому декого можна скоротити.
Начальникам управлінь було не солодко. Кожен захищав своїх працівників і свою ділянку роботи.
Скорочувати – це досить легко, але за кожною посадою стоїть людина, її доля.

 

2019 12 06 bydzet111


Голови профспілок просили відповідально ставитись до скорочення і робити все виважено з дотриманням норм закону.
Вийшло так, що на думку комісії найбільше можна зекономити на культурі та освіті. Але по великому рахунку це не ті галузі, на яких треба економити. Можливо, там треба переглянути штати. Проте зробити це треба розумно, а не так, що ми прибираємо посаду і нехай одна людина справляється з роботою за двох.
Також спостерігається тенденція, що скорочуватимуть посади-пішки, у яких зарплата до 5 тисяч гривень. А питання всебічного перегляду структури, її вивчення - залишаються не дослідженими.
Після довгої дискусії було вирішено, що комісія продовжить свою роботу на наступному тижні.
При чому висновки цієї комісії носять суто рекомендаційний характер. Остаточне рішення – кого скорочувати і як будемо економити – ухвалюватиме міський голова Олексій Цибко.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.