Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Економіка

Облаштували нове відділення екстреної медичної допомоги

 

 

У Третій міській лікарні Черкас завершили модернізацію відділення екстреної медичної допомоги. Пацієнти в ньому зможуть перебувати добу. Цим часом тут же їх обстежуватимуть, надаватимуть невідкладну допомогу й тільки після чіткого діагнозу, залежно від потреби, госпіталізуватимуть до профільного стаціонару.
Про це інформують у Черкаській міській раді.
Поява такої структури в лікарні – це вимоги сьогодення. Для цього тут розширили колишнє приймальне відділення, добудувавши додаткове приміщення площею понад 300 квадратних метрів, та провели реконструкцію старих коридорів і кабінетів.
Оновлення лікарні швидкої медичної допомоги відбувались коштом державного бюджету (в межах президентської програми «Велике будівництво») та міського.
Головний лікар Олександр Федорук розповів: відділення розподілили на кілька зон. Перша – це сортувальна. У ній прийматимуть тяжких пацієнтів, яких доставляє «швидка». Інші дві зони – діагностична та лікувальна.
– Ідея такого відділення полягає, передовсім, у тому, щоб максимально сконцентрувати діагностичний та лікувальний процес тяжких хворих, – говорить він. – У ньому – до дрібниць продумана логістика, аби не змарнувати жодної хвилинки. Пацієнти перебуватимуть тут близько доби, в цей час фахівці проведуть повний спектр обстежень, їм надаватимуть невідкладну допомогу для стабілізації стану, і тільки після чітких медичних висновків – госпіталізуватимуть у стаціонарні відділення. За такою системою працюють усі європейські клініки.
На сьогодні у відділенні екстреної медичної допомоги обладнали кілька палат для тимчасового перебування хворих, чотири оглядових кімнати, ургентну лабораторія, протишокову, де рятують пацієнтів у критичних станах, операційну для термінових втручань, травматологічний пункт, окремий бокс для людей із підозрою на інфекційні хвороби.

 


На підлозі трьома кольорами промарковані лінії, які вказують на стан пацієнта й напрямок до кабінетів. Червона – для хворих в критичному стані, жовта – для пацієнтів, що звертаються з діагностичною метою, зелена – для тих, хто звертається за лікуванням самостійно за електронним направленням.
У розпорядженні відділення є сучасне обладнання для якісної діагностики, який придбавали дещо раніше. Це – і новий рентген-апарат, і комп’ютерний томограф, ангіограф.
– Є чіткі вимоги до закладів інтенсивного лікування другого рівня й табель їх оснащення, – пояснює Олександр Леонідович. – Тож нам ще є куди рухатися. Серед вартісних та масштабних потреб – апарат магнітно-резонансна томографії.
Загалом, за його словами, відділення продовжують облаштовувати новими меблями. Для зручності в ньому встановлять монітори, через які відбуватиметься координація дій пацієнтів.
За рік через приймальне відділення проходить близько 46 тисяч пацієнтів, із них – 22 тисячі пролікували стаціонарно, 16 тисяч – потрапляли до травмпункту, ще майже 8 тисяч доліковувалися амбулаторно. У минулому році кількість пацієнтів стала меншою й сягнула близько 38 тисяч. Це пов’язано із переформатуванням та роботою лікарні в режимі ковідного центру.

Навіть під час ремонту приймальне відділення продовжувало роботу й у ньому приймали хворих.
Нині у відділенні екстреної медичної допомоги працює п’ять лікарів – лікар-анестезіолог та чотири лікарі для екстреної медичної допомоги. Штат планують розширити ще двома профільними фахівцями.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.