Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Економіка

На сесії міської ради знову трохи посперечались через підвищення податку

 

24 червня відбулась чергова 17-та сесія міської ради. Депутати розглянули 94 питання, з них 18 було про виділення коштів та матеріальної допомоги на лікування. А потім ще проголосували за 36 проєктів земельних рішень.

 


Почалась сесія із приємної події: міський голова Сергій Ананко та депутат міської ради і голова Спілки ветеранів Микола Якушенко вручили пам’ятні відзнаки смілянам-ветеранам, які були учасниками боїв за визволення Чеської республіки. На жаль, деяких ветеранів вже немає в живих, тому почесні нагороди від Міністерства оборони Чеської Республіки та з нагоди 75-річчя визволення Чеської республіки від фашистських окупантів (2020 рік) отримали діти і родичі наших смілян.

 

 

 


На початку сесійного засідання на трибуні виступив депутат і голова Спілки підприємців міста Олександр Ніколаєв. Він обурився та висловив невдоволення від колег-підприємців з приводу підвищення розмірів податків.
Справа в тому, що депутати так і не зрозуміли, за який відсоток підвищення ставки податку вони проголосували. На депутатській комісії було названо одну цифру, на депутатських слуханнях – іншу, а на сесії проголосували за третій варіант ставки. Підприємцям було обіцяно, що ставка податку складатиме 15%, а насправді, виявляється, її підвищили до 20%.
Олександр Ніколаєв розповів, що на розмір ставки вплинули представники податкової, які сказали, що по всій області ставка 20%, а у Смілі – найнижча. Тож треба і у нас зробити, як у всіх, і не псувати загальну картину. Тому підприємців нібито надурили і депутат вимагав переголосувати це питання. Проте інші колеги не підтримали цю пропозицію, тож ставка податку у Смілі буде 20%, як і по всій Черкащині.

 


Простих жителів міста ці «розборки» ніяк не стосуються, це впливає тільки на підприємців.
І хоча підвищення податків – непопулярне рішення, але представники міської ради вже кілька разів пояснювали: вони наважились на цей крок для того, щоб наповнювати міський бюджет, який залишається у дуже скрутному становищі.
Після з’ясування цього питання далі сесія відбувалась спокійно, депутати швидко і одностайно голосували за решту питань порядку денного.

scroll back to top

Коментарі  

Евгений
+1 #2 Евгений 27.06.2021, 11:57
чет я ВАС ни как не могу понять. то вам це ЕВРОПУ давай то вы уже начинаете ныть. пора бы определиться. либо платить последние копейки как в европе или назад в таможенный.
Цитата
Павлик
+3 #1 Павлик 24.06.2021, 14:29
Якраз простих жителів міста ці «розборки» і стосуються. Так як після підвищення податків збільшиться і ціна продукції, а це і продукти в магазинах і товари які виробляються і реалізуються місцевими підприємцями. Бо тільки дурень буде продавати собі у збиток. Оце рібята, настоящі ананківці.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.