Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Економіка

«25 жовтня має стати відліком до змін», - Павло Голуб про створення Городищенської міської ОТГ

Реформа децентралізації, завдяки якій місцеві бюджети значно поповнилися коштами за рахунок податків, що залишаються на місцях, уже показала свої результати у містах та ОТГ. Проте остаточну крапку у побудові сильних локальних громад мають поставити місцеві вибори та закінчення реформи адміністративно-територіального устрою. У цьому переконаний депутат Городищенської районної ради Павло Голуб.

 

2020 09 23 golub


Наразі у Городищенському районі сформовано 3 ОТГ, ще одна – Городищенська міська об’єднана територіальна громада має сформуватися уже 25 жовтня. Вона ж стане найбільшою в районі, оскільки об’єднає відразу 9 рад.
- Система адміністративно-територіального устрою, яка функціонує в Україні не один десяток років, абсолютно себе вичерпала. За п’ять років активної роботи в районній раді я зміг особисто переконатися в цьому. Ми маємо абсолютно депресивні бюджети, села, в яких не залишається життя, та інфраструктуру, яка точно бажає кращого, - каже Голуб.
На противагу селам, які реформа ще не охопила, депутат називає приклади успішних ОТГ, які функціонують на території Черкащини.
- Не треба далеко ходити. Можна просто зайти у звичайну сільську школу чи дитячий садочок. Так, силами директорів та підприємств, які знаходяться у селах, у закладах доглянута територія та затишні класи. Але матеріально-технічна база шкіл не оновлювалася десятками років і установи ледве зводять кінці з кінцями, - каже Павло Олександрович.
Голуб розповідає, що він, як директор одного із соціально відповідальних підприємств в селі Орловець, опікується закладами освіти.
- За наш кошт робляться ремонти у школі та садочку, ми закуповуємо техніку, забезпечуємо заклади освіти пальним. Вважайте, що нашій школі пощастило. Проте такі великі підприємства є не у кожному селі, а якщо вони і є, то часто просто абстрагуються від проблем селян. Але ж діти скрізь однакові і тому не має бути забутих шкіл, - наголошує районний обранець.
Депутат переконаний, що об’єднання 9 сіл в одну велику спроможну громаду стане новим поштовхом для розвитку Городищини та Черкащини в цілому. Тож, за його словами, 25 жовтня має стати відліком до змін:
- 5 років я був депутатом від команди «Європейської Солідарності». Своїх політичних переконань не змінив, це не в моєму стилі. Ми сформували команду професіоналів, яка зможе гідно представити інтереси жителів району у раді. У Городищенській команді «Європейської Солідарності» АТОвець Іван Милокост, сільська голова Хлистунівки Наталя Синкевич, правоохоронець Сергій Випна, підприємець Олександр Клімов. Це люди, які мають роками напрацьований авторитет та довіру людей. Тож, переконаний, вони зможуть стати провідниками змін.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.