Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Економіка

З 1 вересня, попри коронавірус, діти підуть до школи

2020 08 10 skola

 

З 1 вересня діти вчитимуться в школах, попри пандемію коронавірусу. Уряд вже провів необхідні наради та визначив особливості навчального процесу, враховуючи й навчання у червоних зонах.
Як інформує УМ, про це говорив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю "Радіо Свобода".
Люди, каже прем'єр, переживають через "спекуляції та маніпуляції" – що, мовляв, діти будуть вчитися вдома. Просять пустити дітей "хоч до першого класу хоч на день, щоб діти побачили, що це таке". Це все марні розмови, адже: "Навчальний рік почнеться в Україні 1 вересня. Нормальний навчальний рік".
Уряд вже провів усі необхідні наради, виробив рекомендації та запустив "процеси в областях", які контролюють голови ОДА.
Водночас у регіонах, які перебуватимуть у червоних зонах, влада буде вводити для школярів карантин на 14 днів – протягом нього діти будуть навчатися дистанційно, а потім знову йдуть у школу.
Цей карантин, як пояснив Денис Шмигаль, "такий самий, який вводиться при інших епідеміях", як-от грипу.
Додамо, що перед початком нового навчального року вчителі не здаватимуть тест на коронавірус у примусовому порядку. МОЗ не вбачає у цьому доцільності та необхідності.
Тестування проводитимуть лише у разі появи симптомів або, якщо вчитель є контактною особою до тієї, у кого COVID-19 вже підтвердили, сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.
Він зазначив, що в примусовому тестуванні всіх вчителів немає необхідності. Зрештою, вчителі не є категорією осіб, які за постановою Кабміну мусять здавати тест на коронавірус.
"У нас все, що стосується тестування, передбачено нормативною базою, наказами Міністерства охорони здоров'я, хто саме потребує проведення тестів, в яких випадках. Такого механізму або розділу про проведення тестувань наших вчителів – його немає", - повідомив Степанов.
Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я опублікувало рекомендації для роботи шкіл з 1 вересня: важливі пункти – забезпечення дотримання соціальної дистанції та правил гігієни.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.