Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Економіка

Головні лікарі Сміли розповіли владі про найбільші проблеми міської медицини

2020 07 10 med

 

Після того, як Сміла знову прославилась на всю Україну, цього разу через невиплату зарплат медикам, міська влада зрозуміла, що треба займатися ще й медициною. До всіх наших постійних проблем – опалення, водопостачання та дороги – додалися ще й негаразди в галузі охорони здоров’я.
У всій країні впроваджується медична реформа, а наше місто з багатьох причин відстало від цих нововведень і поки що не справляється із змінами.
Тож 8 липня міська влада організувала робочу нараду з керівниками медичних закладів. На нараді міський голова представив в.о. начальника відділу охорони здоров’я на період хвороби Миколи Стуженка - Сергія Юрчика.
Керівники медичних закладів проінформували міського голову про існуючи проблемні питання у закладах охорони здоров'я. Головний лікар міської лікарні Микола Стогній зазначив, що першочергове завдання – виділення міською радою коштів на харчування хворих. На даний час адміністрація лікарні провела переговори з приватними підприємцями, які надають послуги з харчування в лікарні, та досягнуто домовленості щодо надання послуг у борг. Наступне завдання – проведення поточного ремонту у харчоблоці, сама міська лікарня вже за отримані благодійні кошти та внески закупила нову електроплиту.
Головний лікар стоматологічної поліклініки Олег Тригубчак проінформував про необхідність заміни старого обладнання. Мінімальна ціна нового крісла складає 49 тис. грн, а таких потрібно шість. Працівники поліклініки своїми силами розпочали ремонт стерилізаційної кімнати, але для виконання всього об’єму робіт потрібно біля 120 тис. грн. і до початку серпня потрібно виконати ці роботи. З 1-го серпня поліклініка переходить на надання платних послуг, але необхідно вирішити питання щодо фінансування обслуговування пільгових категорій населення (учасники бойових дій, ліквідатори аварії на ЧАЕС, матері-героїні, інваліди І та ІІ груп).
Міський голова також запросив на нараду депутата обласної ради-помічника народного депутата України Сергія Рудика - Валентину Далібожак з метою допомоги у вирішенні питання щодо розблокування роботи міської ради з боку депутатів міської ради від партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" і на пленарному засіданні міської ради все ж таки прийняти рішення щодо виплати заробітної плати медичним працівникам, - про це інформують на сайті міської ради.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У енергетиків області – новий керівник

28 березня 2024, 12:26

2024 03 28 energДержавний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк представили колективу ПАТ «Черкасиобленерго» нового очільника – Вадима Яненка.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.