Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Економіка

Смілянських дітей запрошують на новий гурток з чирлідингу

2019 12 13 lider

 

Останнім часом в Україні набувають популярності спортивні танці у стилі чирлідинг – виду спорту, що поєднує в собі елементи шоу і видовищних елементів(гімнастика й акробатика). У 2018 році перший гурток чирлідингу з’явився у Смілянському районі при Балаклеївській школі ім.Є.Гуглі (нині ліцей) і працював на громадських засадах. А цього року фінансування гуртка взяла на себе Балаклеївська ОТГ завдяки голові Ростиславу Ситнику, і тепер новий сучасний гурток працює у підпорядкуванні Центру дитячої та юнацької творчості Смілянської районної ради. 

 

2019 12 13 lider1

 

Керівником гуртка чирлідингу «Like» є молодий педагог Анна Сергіївна Гладун. У гуртку займаються дві групи: молодша – дівчатка-2-4-класниці та старша – 8-9 клас. На заняття запрошуються усі бажаючі, гурток новий, тож тут чекають усіх активних та прогресивних дітей, які люблять спорт і танці.
- Чирлідинг зародився в США ще у 1870 роки і набув широкого поширення у середині ХХ століття. Чирлідинг — це окремий самостійний вид спорту. З нього проводяться змагання українського масштабу, європейського та світового. Чемпіонати з чирлідингу проводяться у декількох номінаціях: чир — елементи спортивної гімнастики та акробатики, побудова пірамід та танцювальні перешикування під гучні кричалки; данс — спортивні танці з елементами гімнастики, з наявністю пластичності, доброї хореографії та грації, чіткої синхронності; чир-мікс — виступи змішаних команд (жінки і чоловіки) та багато інших, - розповідає керівник гуртка «Like» Анна Гладун, - Я з дитинства захоплююсь цими танцями і завжди мріяла організувати такий спортивно-танцювальний гурток у селі. Ми з директором ліцею Юрієм Ткаленком спробували започаткувати при школі це нововведення – і у нас все вийшло! Ми створили першу групу підтримки школи. Зараз наші починання схвалює директор ЦДЮТ Таїса Богатирьова, тож Центр надає нам фахову методичну допомогу.

 

2019 12 13 lider2


Дітям подобається займатись сучасним чирлідингом, вивчати спортивні танці на основі гімнастики та різних складних елементів. За допомоги батьків було придбано для гуртка обов’язковий атрибут – спеціальні помпони.
Колектив гуртка чирлідингу «Like» вже побував на майстер-класах та конкурсах у Києві та Черкасах. Юні вихованки залюбки виступають на сільських святах.

 

2019 12 13 lider3


- Масу позитивних вражень, а також медалі та кубки, мої діти привезли із Києва, де відвідали Всеукраїнські святкові заходи спортивного руху JuniorZ, які організував лідер цього руху Олександр Педан. Цей відомий український телеведучий пропагує нові види спорту у школах - чирлідинг, петанк, флорбол, бадмінтон, корфбол, регбі та фризбі. Він залюбки сфотографувався з нашою командою, обіцяв приїхати у Балаклею. Проте не зміг, приїжджали представники його команди, а сам Олександр Педан записав для нас відеозвернення, у якому висловив підтримку нашій справі, - повідомляє Анна Гладун. – Тож ми збираємось і надалі розвивати гурток чирлідингу та популяризувати цей вид спорту серед смілянської молоді. Ми працюватимемо і здобуватимемо новий досвід і знання. Ось 13 листопада наш гурток «Like» запросили виступити на святі у Черкаському Національному Університеті ім.Б.Хмельницького, ми підготували три нові танці. Попереду – багато планів і задумів, тож запрошуємо і хлопців, і дівчат записуватись та відвідувати наш гурток, єдиний такий у районі.

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

29 березня 2024, 09:29

2024 03 29 znaishliПравоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.