Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Економіка

Відкрили відгодівельний комплекс для телят

2019 07 16 godivnuca

 

У селі Цибулів Монастирищенського району відкрили відгодівельний комплекс для телят. Діятиме він у тамтешньому сільськогосподарському обслуговуючому кооперативі «Бики Черкащини». Все це задля розвитку і стимулювання розведення великої рогатої худоби у селянських та фермерських господарствах.
Як розповідають в облдержадміністрації, цей кооператив стане демонстраційним майданчиком та тренінговим центром для фермерів. Спочатку у комплексі зберуть до 500 телят, яких селяни сюди здаватимуть. Надалі збільшать їхню кількість до 3000. Відгодівельний комплекс братиме на себе всі витрати по вирощуванню молодняка, причому телята юридично залишаються у власності членів кооперативу.
Відкриття цього унікального майданчика стало можливим завдяки фінансуванню від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Підтримка аграрного і сільського розвитку» за сприяння Асоціації тваринників України.
За словами Ірини Паламар, голови цієї асоціації, цей проект – нова прогресивна модель підтримки вирощування великої рогатої худоби. Адже відтепер селяни матимуть реальний комплекс, куди здаватимуть на відгодівлю телят і отримуватимуть за це живі гроші, не проходячи через масу бюрократичних кіл.
Як зазначає начальник обласного департаменту агропромислового розвитку Ігор Колодка, відгодівельний комплекс стане у допомозі особистим селянським та фермерським господарствам з промислової відгодівлі молодняка бичків та формування прозорих ринкових каналів їх збуту. Адже через застарілі норми реєстрації новонароджених телят та аби уникнути сплати податків на продаж молодих телят, у домашніх господарствах забивають телят у перші 14 днів. Це не дозволяє приватним господарствам отримувати прибуток з вирощування худоби.
«Механізм вирощування бичків на централізованому комплексі простий, ефективний і економічно вигідний. Така модель спільної відгодівлі ВРХ дозволить членам кооперативу максимально збільшити свою участь у державній програмі, яка компенсуватиме власникам телят по 2500 грн на їх утримання до 13 місяців», – наголошує Ігор Колодка
І додає, створення подібного відгодівельного комплексу допоможе й у вирішенні глобальної проблеми на рівні держави – зниження поголів’я ВРХ, яке спостерігається протягом останніх років.
«Сьогодні селянам не вигідно відгодовувати бичків самотужки, це дуже затратно, тому вони забивають їх у молодому віці, здаючи на м’ясо. Допомога у відгодівлі сприятиме нарощенню поголів’я ВРХ в цілому в країні та збільшенню експорту української яловичини», – пояснює Ігор Колодка.

scroll back to top

Коментарі  

Олена
0 #1 Олена 21.07.2019, 19:02
"Бики Черкащини".... Красномовна назва. Потрібно ще відкити ПП "Кобили Черкащини", "Козли Черкащини" і "Тьолки Черкащини" Це перспектива на майбутнє.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

28 березня 2024, 10:29

2024 03 28 dguriВідбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Повідомляють в Черкаському обласному центрі туризму, краєзнавства та екскурсій.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.