Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

На рівні зі збройним протистоянням агресору, Україна веде потужну інформаційну кампанію. Щодня українські журналісти, блогери, громадські діячі борються із російською пропагандою. До інформаційних військ приєдналися і кінематографісти. З початку повномасштабного вторгнення на екрани вийшла низка сильних і проникливих документальних фільмів, які розповідають правду про звірства росіян в Україні. Пропонуємо вашій увазі добірку із п'яти сильних документалок.

 

 

«Мрії дітей міста Марії»

Діти, які пережили окупацію в Маріуполі, зняли власний короткометражний фільм, в якому діляться своїми історіями та розповідають, про що мріяли раніше і про що мріють зараз.

14 маленьких маріупольців від 8 до 15 років написали сценарій, підібрали локації, реквізит, костюми та працювали з камерою. Допомогли їм у цьому викладачі-практики Ukrainian Film School.

Режисером стрічки виступив Тарас Ткаченко – куратор режисерського курсу кіношколи.

Подивитися трейлер картини можна за посиланням.

 

«Вокзал надії»

Ще 23 лютого сучасний та модерновий вокзал Берліна жив своїм буденним життям: потяги та валізи, сосиски та шаурма, зустрічі та прощання, обійми та передчуття нових пригод. А вже за кілька днів він перетворився на один з найбільших у Європі волонтерських хабів. Разом із першими потягами із заляканими, розгубленими, втомленими українцями на вокзал почали приходити звичайні берлінці, які пропонували безкоштовне житло, їжу та будь-яку можливу підтримку. Все це було за велінням серця, бо вчинити інакше вони просто не могли. Людей ніхто не примушував, а вони нічого не чекали у відповідь.

Фільм досліджує тему українських біженців в Європі. Окрім драматичних історій українців, автори шукають відповіді на питання “як” та “чому” вирішили волонтерити на вокзалі благополучні німці.

Режисерки — Наталя Мірошниченко, Яна Федосенко.

Подивитися картину можна за посиланням.

 

«ДАЛІ»

Документальний фільм про українських жінок, які через повномасштабне вторгнення росії були вимушені покинути батьківщину та рятуватися в країнах Європи.
Автори фільму через інтерв’ю з кожною героїнею розповідають про їх нелегкий шлях і переживання вибору, про життя у нових країнах та бажання повернутися додому. Це щирі спогади школярки-відеоблогерки з Маріуполя та її мами; фотографки з Харкова, студентки з Києва, стендаперки Наталі Гаріпової та тренерки з тхеквондо з Черкас.

Режисер: Артем Григорян

Подивитися картину можна за посиланням.

 

«Маріуполь. Невтрачена Надія»

Фільм є свідченнями російсько-української війни, очима простих людей, які прожили у Маріуполі перший місяць вторгнення. Стрічка не містить страшних кадрів, не справляє тиск на глядача. П’ять маріупольців розказують свій досвід життя всередині війни. Психіка кожної людини була понівечена цими подіями і потребує психологічної реабілітації.

«Фільм наводить різкість на кордоні добра і зла. Він про життя простих людей у місті, що знищує війна. Тут є диво народження під бомбами. Є побутовість очікування гіршого у підвалі філармонії. Є шок від розуміння масштабів варварства, біль втрати та пошук сил, щоб жити далі. А головне, у ньому є міць протистояти обставинам, які, здавалося б, повинні зруйнувати вщент», - говорить продюсер картини Володимир Бородянський.

Режисер: Максим Литвинов

Подивитися картину можна за посиланням.

 

«Дев'ять життів»

Фільм про волонтерів, які ризикуючи власним життям, витягували тварин із палаючих та зруйнованих квартир. Про людей, які не поїхали, а залишилися рятувати тих, хто слабший і не може себе захистити. Про героїв, які відмовлялися залишати тварин у зоопарках та притулках навіть під час найзапекліших обстрілів.

Свої історії у фільмі розповідають четверо волонтерів: актор Олексій Суровцев, який рятував тварин із зруйнованого Ірпеня, Настя Тиха – опікується собаками інвалідами, Марина Грицик –рятувала коней зі стайні у Чернігівській області, Наталя Попова – рятує тварин із зруйнованих зоопарків.

Подивитися картину можна за посиланням.

 

Джерело: Ukraine NOW

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі