Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

2019 07 17 zykov

 

Щодо питання про «подвиги» маршала Жукова уже після перемоги у війні з Німеччиною, то ось iще один красномовний факт із біографії кривавого маршала.
Як нагадує у соцмережі «Фейсбук» психолог Дмитро Ісаєв: «14 вересня 1954р. почались Тоцькі військові навчання, що англійською перекладається як Totskoye nuclear exercise». Вони були закодовані під назвою «Сніжок».
Про це повідомляє «Україна молода».
«Схематично виглядало так: у повітрі вибухала ядерна бомба потужністю 40 кілотонн у тротиловому еквіваленті», – повідомляє користувач. Із 45 тисяч військових напередодні взяли підписку про нерозголошення секретної інформації та пообіцяли учасникам експерименту як винагороду... аж тримісячну платню.
Завдання перед ними стояло «просте» – пройти крізь епіцентр радiоактивного зараження. А перед керівництвом навчань Центр поставив завдання: перевірити здатність радянських воїнів протистояти радіації. Ніякого захисного одягу «піддослідним» не видали, а протигази солдатики познімали, бо стояла дуже спекотна погода.
А ще поряд із полігоном були розташовані села із тисячами цивільних мешканців. Переважна більшість військових, що брали участь в операції, невдовзі померла від променевої хвороби.
Командував Тоцькими військовими навчаннями саме маршал Жуков.
«Жоден німецький генерал не знищив стільки радянських військових за своє життя, як маршал Жуков. За це, мабуть, йому і стоїть пам’ятник у Харкові?», – риторично запитує автор поста. І дає посилання на публікації про Тоцькі військові навчання у західних ЗМІ, зокрема в газеті «Нью-Йорк Таймз».

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі