Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Нещодавно кореспонденти сайту Сміла.ua стали учасниками тренінгу та побували у прес-турі редакторів і журналістів до прес-центру «Українського кризового медіа-центру» у місті Київ.

 


Прес-тур відбувся у рамках спільного проєкту Українського кризового медіа центру та Естонського центру східного партнерства «Побудова демократичної стійкості в Україні шляхом зміцнення місцевих та регіональних ЗМІ, який фінансує Фонд Emerging Donors Challenge та Міністерство закордонних справ Естонії за рахунок коштів з розвитку співпраці.
Драфт прес-поїздки був насиченим, змістовним та цікавим. Спочатку журналісти відвідали Національний банк України. Нам провели екскурсію у «Музей грошей».

 

2021 05 15 media2

 

Потім відбулась зустріч з начальником Управління зв'язків з громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій НБУ Лесею Войтицькою, яка розповіла про сучасні комунікаційні та освітні проєкти НБУ.


Вже у самому прес-центрі Ukraine crisis Media Center відбулося панельне обговорення теми “Рік в онлайні: як впоралася система шкільної освіти з викликами пандемії? Досвід України та Естонії” за участі Міністерства освіти та науки України, українських та естонських експертів.
Корисними та актуальними були всі подальші теми: трансформація екстреної медичної допомоги, інтеграція України до Європейського Союзу, Кримське питання та Кримська платформа, цифрова трансформація держави і проєкт «Дія» та ін.

 


Цікаво було поновити свої знання із журналістики під час воркшопу «Як журналістські стандарти допомагають лишатися цікавим для своєї аудиторії», яку провів медіаексперт, керівник відділу моніторингу і аналітики ГО "Детектор медіа" Отар Довженко.
Треба додативідзначити високий рівень заходу та щедру гостинність організаторів, які подбали, щоб весь час перебування у Києві був комфортним для іногородніх журналістів. Хочеться подякувати представникам Ukraine crisis Media Center пані Юлії Тьоткіній та Дар’ї Радченко, які тісно співпрацювали із групою та зробили цю поїздку корисною і незабутньою. Отриманні знання допоможуть у написанні статей, інформуванні та роз’ясненню нашій аудиторії про те, які події зараз відбуваються у нашій державі.
Ми, як журналісти сайту з українським патріотичним спрямуванням, раді тому, що познайомилися та почали співпрацю із Громадською організацією «Український кризовий медіа-центр». Український кризовий медіа-центр створено задля зміцнення української державності та підтримки іміджу України закордоном. Їхня візія: вільний демократичний світ, у якому Україна – невід’ємна частина Заходу. Україна – аванпост свободи і демократичного розвитку Східної Європи, від якої залежить безпека і майбутнє світової демократії.
Громадська організація «Український кризовий медіа-центр» постала у часі і дусі Революції Гідності у березні 2014 року, як швидке реагування на російську окупацію Криму та з метою захистити суверенітет України, її національні інтереси у глобальному інформаційному просторі. Від часу свого заснування УКМЦ розвинувся у центр міжнародних стратегічних комунікацій з активним поширенням інформації на аудиторії як в Україні, так і закордоном.
Експертиза УКМЦ охоплює унікальний медіа-центр, виняткові проєкти у сфері реформування урядових комунікацій, медіа підтримку великим іноземним ініціативам з допомоги Україні, глибинну роботу з регіональними журналістами, комунікацію реформ, що тривають, події та заходи у сфері культури, поширення медійної грамотності молоді, комплексний аналіз дезінформаційної діяльності у медійному просторі.
Також УКМЦ відслідковує гібридні загрози;займається допомогою у перезавантаженні регіональних медіа; комунікацією реформ децентралізації.

 


За матеріалами сайту Українського кризового медіа-центру: https://uacrisis.org/uk/pro-nas


2021 05 15 media4

 

Співпраця сайту Сміла.ua і спільного проєкту Українського кризового медіа центру та Естонського центру східного партнерства продовжується. Вже у вівторок, 18 травня, відбудеться онлайн-презентація для журналістів дослідження ГО «Детектор медіа» та Групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру “Дезінформаційний ландшафт у східній та південній Україні: спільні наративи та джерела”.
Під час заходу розкажуть, як наративи російської пропаганди експортуються в український медійний простір, і як українські ЗМІ повинні розпізнавати пропаганду і протистояти їй.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі