Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

 

У селі Голов'ятине освятили збудовану церкву на честь одного з найвідоміших подвижників і чудотворців – Спиридона Триміфунтського.
Як повідомляють у Черкаській єпархій ПЦУ, 8 років знадобилося, аби відродити церква, яку було знищено під час Другої світової війни.
Освячення храму звершив архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій. Після цього у співслужінні священиків зі Сміли владика очолив в освяченому храмі першу Божественну Літургію.
У своєму проповідницькому слові, виголошеному по завершенні Літургії, архієпископ Феодосій наголосив, що відтепер Голов'ятине має невтомного небесного покровителя, який шанується у всьому православному світі.
Владика подякував головним фундаторам цього будівництва –сільському голові Олегу Руденку, колишньому голові Смілянської РДА Сергію Зайцеву, директору Малобузуківського гранітного кар'єру Володимиру Ніжнікову, які були присутні під час богослужіння. Крім того, Олег Руденко отримав з рук архієрея благословенну грамоту Черкаської єпархії за активне сприяння у будівництві.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі