Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

2020 05 22 rauses

 

22 травня відбулась 59-та сесія районної ради. Поки міські депутати буксують свою сесію та вже півтора місяця не можуть провести друге пленарне засідання, депутати районної ради хутко зібрались і оперативно за все проголосували. Щоправда, на порядку денному було всього 5 питань, але зате вони всі були попередньо докладно обговорені та детально розглянуті на комісіях, тож районні обранці все розуміли і швидко й чітко голосували.
Депутати одноголосно внесли зміни до програми «Призовна дільниця». До програми додалась оплата праці і нарахування на заробітну плату медичному та молодшому медичному персоналу у сумі майже 160 тисяч гривень. Збільшилося фінансування і в деяких інших статтях цієї програми.
Обранці виділили матеріальну допомогу мамі тяжкохворої дівчинки з Костянтинівки. Без проблем затвердили звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2020 року, внесли відповідні зміни до районного кошторису.

 

2020 05 22 rauses1


Дискусію та переживання викликало фінансування зарплати районним медикам, але начальник фінансового управління Любов Рак пояснила, як будуть іти проплати з держави. Раніше медична державна субвенція була тільки для лікарів, а зараз держава платитиме зарплату і обслуговуючому персоналу лікарень. Проте комунальні послуги та інші потреби закладів охорони здоров’я будуть фінансуватися з районного та місцевих бюджетів.
Депутат від районної фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Віктор Золотоверхий порушив дуже важливе питання: якщо у жовтні будуть перевибори і Смілянського району вже не буде, значить, не буде і районної ради. Хто опікуватиметься Смілянською районною лікарнею? За планом КМУ Смілянський район приєднають до Черкас. Виходить, автоматично, Смілянську ЦРЛ заберуть до Черкас. Чи не хочуть місцеві смілянські ОТГ забрати ЦРЛ собі? Залишити під своєю опікою?
Голова РДА Валерія Бандурко відповіла, що влада тримає на контролі це питання. Проте як там далі буде з перспективним планом громад і долею районних лікарень – ще достеменно невідомо.
Наприкінці сесії депутати розглядали питання про відпустку голови районної ради Володимира Грошева. Голова хоче «відпроситись» на 5 днів. Проте депутатів хвилювало питання: В.В.Грошеву і так ще не виплатили всі його відсуджені кошти з районного бюджету… Тож якщо він піде у відпустку і захоче забрати всі відпускні, премії, матеріальну допомогу – знову набіжить кругленька сума, яку нічим віддавати. Керуючий справами пояснив, що на останній сесії депутати значно зменшили зарплату голові райради. Із 200 % до 10%. Тому відпускних він отримає не більше 18 тисяч гривень. А матеріальні допомоги, у зв’язку з кризою, ніхто з працівників районної ради не бере. Тож районний бюджет особливо не постраждає, і депутати одноголосно відпустили очільника району у відпустку.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі