Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

2020 05 21 stychni

 

Останнім часом прогресивні та небайдужі люди змінюють поминальну традицію – використовувати не пластикові вінки і квіти, а живі рослини. Зараз поширюється мода нести на кладовище тільки справжні квіти та вінки із живої флори. Адже як відомо, пластик і папір, просочений парафіном, довго розкладаються.
Тому Міністерство екології та природних ресурсів України настійно рекомендує відмовитися від штучних квітів і вінків. Цю ініціативу повністю підтримують у Всеукраїнському об’єднанні «ЧЕРКАЩАНИ». Напередодні поминальних днів у Смілі і в Смілянському районі, які перенесені на 6 червня, ця проблема є дуже актуальною, повідомляють в обласній організації цієї політичної сили.
«У результаті спалювання виробів з пластику відбувається величезний викид канцерогенів в атмосферу планети, а це згодом забруднює навколишнє середовище, - говорить голова районної фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Віктор Золотоверхий. - Альтернативою пластикових квітів можуть бути вінки з живих рослин та хвої, живі квіти, висаджені у грунт, газонна трава, сухі квіти і свічки».
Щороку в поминальні дні кладовища перетворюються на такий собі пункт прийому пластмаси. Вінки, букети, композиції із пластикових квітів можна побачити на будь-якому цвинтарі. Популярність «штучної краси» важко переоцінити – так само, як і шкоду. Тому «ЧЕРКАЩАНИ» закликають не купувати шкідливий штучний непотріб, а віддати перевагу екологічно чистій продукції та живим квітам.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі