Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

2019 12 08 profesia

 

152 учні зі Смілянщини скористалися сервісами Державної служби зайнятості «Моя професія: консультаційна мережа». Це онлайн-тестування, яке визначає ту професію, яка підходить конкретному учню.
Про це повідомляють у міськрайонному центрі зайнятості.
Олександр Скомкін, провідний фахівець з профорієнтації, говорить, що у практиці часто буває так, що людина після закінчення навчального закладу розуміє, що цей фах їй зовсім не підходить. Така робота не приносить ні задоволення, ні доходу. Буває, що людині подобається та професія, яку вона здобула, але вона не затребувана у нашому регіоні. Або уже ситуація, яка, на жаль, стала класичною: батьки відправили навчатися куди самі вважали за потрібне.
«Так от саме ці тести допомагають визначитися з тою професією, яка відповідає конкретному учню. Це економить роки та кошти, витрачені на непотрібне навчання», – наголошує пан Олександр.
За словами Інни Дмитренко, заступниці начальниці відділу активної підтримки безробітних, про цей сервіс фахівці центру зайнятості розповідають у школах міста та громад, проводять тестування прямо у навчальних закладах або запрошують у комп’ютерний клас центру зайнятості. Цим сервісом користуються і дорослі, які вирішили змінити фах, чи більше дізнатися про свої особисті якості.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі