Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

2019 10 23 CVK

 

22 жовтня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів голова Комісії Олег Діденко.
Рішенням Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 5 вересня 2019 року у справі № 9901/486/19, залишеним без змін постановою Великої Палати Верховного Суду від 9 вересня 2019 року в цій справі, Центральну виборчу комісію, зокрема, зобов’язано здійснити повноваження окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 198 стосовно виконання усіх нереалізованих цією виборчою комісією дій щодо розгляду низки заяв Стаценка В.В., довіреної особи кандидата в народні депутати України в цьому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, висунутого Політичною партією "Слуга Народу", Д’яченко Н.О., від 27 липня 2019 року.
У вказаних заявах Стаценко В.В. просив провести повторний підрахунок голосів виборців на 114 виборчих дільницях ОВО № 198, а також установити підсумки голосування в межах вказаного виборчого округу із урахуванням протоколів про повторний підрахунок голосів виборців на цих виборчих дільницях.
Розглянувши на виконання рішення суду заяви Стаценка В.В., Центральна виборча комісія встановила відсутність правових підстав для задоволення викладених у них вимог.
Разом з тим Комісія взяла до уваги, що вищезазначеним рішенням суду Комісію також зобов’язано здійснити повноваження ОВК ОВО № 198 щодо проведення повторного підрахунку голосів виборців на 21 виборчій дільниці цього округу, 18 з яких в тому числі зазначалися у переліку виборчих дільниць, що містилися в заявах Стаценка В.В.
Також Комісія зазначила, що сукупність вивчених нею обставин та фактів, може вказувати на наявність у діях відповідних осіб ознак кримінальних правопорушень, передбачених статтею 157 Кримінального кодексу України.
Враховуючи викладене, Комісія відмовила в задоволенні вимог, викладених у заявах Стаценка В.В., у зв’язку відсутністю правових підстав для їх задоволення.
Разом з тим, Комісією прийнято рішення звернутися до Національної поліції України та передати їй копії заяв зазначеної довіреної особи вказаного кандидата в народні депутати України в ОВО № 198 від 27 липня 2019 року № 501 – 510, 513, 515, 517 – 525, 527 – 531, 533 – 543 з доданими до них актами про виявлення порушення Закону України "Про вибори народних депутатів України", складеними 22 липня 2019 року, для проведення перевірки викладених у цій постанові обставин та у разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування.
Під час розгляду цього питання Голова Комісії Олег Діденко зазначив, що, прийнявши це рішення, ЦВК наблизиться до встановлення підсумків голосування та результатів позачергових виборів народних депутатів України в ОВО № 198, які до цього часу ще не встановлені.
Комісія приділила досить значну увагу розгляду цього питання, шукаючи максимально збалансоване, виважене і правильне рішення, щоб ні в кого не виникло сумнівів в правильності її дій.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі