Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Синоптики обіцяють до 17º тепла

 

 

На цьому тижні березень 2023 порадував нас справжнім весняним теплом. Середньодобова температура повітря вже становить 8-11º тепла, перевищує кліматичну норму на 6-8º та відповідає середині квітня.
На цьому наголошує директор обласного гідрометцентру Віталій Постригань.
Він каже, що завдяки надходженню теплого повітря із узбережжя Середземного моря та сонячній погоді три дні поспіль у нашому регіоні температурні максимуми сягають 18-20º тепла.
«Тривалість та інтенсивність такого аномального тепла вже дозволяє розглядати закінчення опалювального періоду, але на черзі погодні зміни. Весняне загострення температурних контрастів робить свою справу. Атлантичні циклони починають проникати вглиб континенту, що в подальшому зумовить часту і значну зміну погодних характеристик», - уточнює пан Віталій.
Він каже, що сьогодні збережеться ще досить тепла та без істотних опадів погода. Лише хмарність та посилений вітер вказуватимуть на наближення активного атмосферного фронту із заходу. Температура вночі 3-8º тепла, вдень 12-17º тепла.
У неділю холодний атмосферний фронт відзначиться інтенсивними дощами і навіть з грозами та поривчастим вітром 15-20 м/с. Температурний фон знизиться на 3-5º: вночі до 2-7º тепла, вдень до 10-15º тепла.
«У ніч із суботи на неділю, о 3 годині стрілки годинників в Україні переведуть на годину вперед - доведеться прокидатися раніше. Переведення годинників здійснюється для того, щоб людина могла працювати довше та використовувати при цьому менше штучного освітлення. Для адаптування до літнього часу допомагатиме врахування прогнозу погоди», – зазначає Віталій Постригань.
За модельними розрахунками, веде далі головний синоптик області, у понеділок, 27 березня, погоду нашого регіону формуватиме тепла частина активного циклону з південного заходу. Ненадовго стихне вітер, температура вночі 2-7º тепла, вдень проглядатиме сонце, яке підтримає температуру на рівні 9-14º тепла.
У вівторок, 28 березня, внаслідок проходження холодного атмосферного фронту прогнозуються складні погодні умови: опади у вигляді снігу та мокрого снігу, рвучкий північний вітер небезпечних значень 15-20 м/с. Місцями по області можливе утворення тимчасового снігового покриву, висотою 2-3 см. Впродовж дня температура знизиться з 7-9º тепла до 0-2º тепла. Тож, не поспішаємо ховати у шафи теплий одяг.
«Після проходження атмосферного розділу, 29 березня відкриється доступ арктичному повітрю, похолодає вночі та 1-6º тепла вдень», – говорить пан Віталій.
Але, обнадіює, не засмучуймося щодо похолодання, яке в цей час не буває тривалим. Бо весна переможе обовʼязково.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянська міська лікарня потребує донорів для поповнення банку крові

29 березня 2024, 10:33

2024 03 29 donorНа сайті Смілянської міської ради опублікували потребу у донорах крові


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.