Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У міській раді нарешті зайнялися реалізацією проектів-переможців, за які проголосували сміляни

2020 01 13 bydzet

 

На початку січня у виконавчому комітеті Сміли розпочали роботу щодо реалізації проектів-переможців громадського бюджету, голосування за які відбулося минулого року.
Нагадаємо, громадський бюджет Сміли складає 1 мільйон гривень. Всього на розгляд було подано 21 проект. Проекти діляться на малі і великі. Великий проект може коштувати до 800 тис. грн, а малий – до 200 тис. грн.
З 4 до 24 лютого 2019 року тривало голосування за кращий проект. Сміляни голосували паперово і в електронному вигляді на сайті міської ради.
Навіть були виготовлені агітаційні плакати про голосування за громадський бюджет, які були розклеєні по всіх під’їздах. У підсумку виграли 4 проекти. Але їх так і не втілили в життя у зв’язку із відсутністю коштів.
Тепер у міський бюджет на 2020 рік заклали кошти на втілення у життя двох проектів:
- будівництво волейбольно-баскетбольного майданчику на міському стадіоні «Юність» по вул. Мічуріна, 43;
- парклет «LifeZone» на центральній площі міста (лавка-міні-парк).
Проте автори двох інших проектів не дають спокою владі і обурюються, чому не реалізовують їхні проекти? І ось на нараді під головуванням в.о. першого заступника міського голови - голови координаційної ради з питань громадського бюджету Павла Смоликова обговорили питання щодо реалізації й двох інших проектів-переможців:
- благоустрій підходів до переходу через колії (з вул. Одеської на вул. Севастопольську);
- реконструкція зони відпочинку "Графського парку".
З’ясувалося, що до реалізації проекту із встановлення парклету «LifeZone» на центральній площі міста управління ЖКГ готово приступити буквально через місяць. Щодо проекту з благоустрою підходів через колії - то у минулому році власними силами СКП "Комунальник" були проведені певні роботи і питання завершення робіт також обговорюється.
Групою ініціативних смілян також у 2019 році власними силами були проведені значні роботи щодо благоустрою зони відпочинку "Графського парку" і цей куточок міста став привабливішим для відпочинку мешканців міста та проведення різноманітних масових і спортивних заходів. За проведену роботу жителі міста неодноразово дякували цій групі смілян через соціальні мережі та місцеві ЗМІ. Зі слів керівників управління ЖКГ для початку реалізації проекту за кошти міського бюджету та продовження робіт необхідно на даному етапі визначити балансоутримувача даної території, адже це є землі комунальної власності, а балансоутримувач і до цієї пори не визначений, - повідомляють на офіційному сайті міської ради.
10 січня в.о. першого заступника міського голови Павло Смоликом разом із спеціалістами виконавчого комітету - членами координаційної ради з питань громадського бюджету безпосередньо оглянув територію зони відпочинку "Графського парку" та місце благоустрою переходу через колії з метою прискорення вирішення проблемних та нез'ясованих питань з реалізації даних проектів.
Адже через декілька місяців розпочнеться масштабна підготовча робота з реалізації міської цільової програми "Громадський бюджет міста Сміла на 2020-2021 роки".

scroll back to top

Коментарі  

Ден
+3 #1 Ден 14.01.2020, 11:52
У мене проект залити асфальтом ями на тротуарах та прибрати сміття на узбіччях. Куди подати заявку?
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.