Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

2020 05 26 stadion2

 

Днями у Смілі виходці з міста, які нині живуть у різних куточках нашої країни, влаштували символічний пробіг на 10 кілометрів, який назвали “Дружній забіг-2020”. Такий спортивний захід колишні сміляни організували, аби привернути увагу влади та громадськості до проблем міського стадіону «Локомотив».
Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив Олександр Дульський, який нині працює адвокатом у Києві.
«Друзі, хочу розповісти вам про одне місце у моїй рідній Смілі, яке має для мене особливе значення - стадіон “Локомотив”. Востаннє я виходив на його поле у складі нашої місцевої збірної 2005 року. Тоді ми грали у матчі проти однієї із команд Черкаської області й здобули перемогу. Ця подія стала для мене останньою яскравою згадкою про це місце», – зазначає Олександр.

 

2020 05 26 stadion


За його словами, свого часу спорткомплекс “Локомотив” був одним із кращих і найбільших в області. Два повноцінних футбольних поля та два футбольних поля з різним покриттям для гри за будь-яких погодних умов з необхідною інфраструктурою. А ще роздягальні, душові, тенісні корти, які взимку ставали катком, спортивні площадки та багато груш.
«Тобто, там було все. Я пам’ятаю гул його трибун і моїх батьків у перших рядах, наче це було вчора. Для всіх спорткомплекс був просто одним із найкращих місць в області для проведення різних спортивних змагань. Для нас же з моїми друзями - центром нашого всесвіту, де ми проводили увесь наш вільний час, тренувались, здобували перемоги, будували плани на майбутнє. Він був місцем, де збиралося усе місто, аби подивитися на чергову гру», – згадує Олександр.

 

2020 05 26 stadion1


І додає, мовляв, коли я бачу, який вигляд має стадіон сьогодні - щемить у серці. Переживаю, зізнається, цілу палітру емоцій: від невимовного суму до нестримного обурення та злості. Спорткомплекс “Локомотив” сьогодні - занедбані розвалини, уламки мрій сотень талановитих місцевих юнаків та дівчат, які хотіли підкорювати спортивні вершини та творити історію українського спорту. Неповоротка бюрократична машина та цілковита чиновницька безгосподарність фактично відібрала у них право на мрію.
«Через 15 років після нашої останньої перемоги на полі “Локомотиву” ми з друзями зібралися тут знову. Шестеро дорослих та успішних людей, які реалізували себе у різних галузях. Ми стали програмістами, юристами, професійними футболістами, будівельниками та музикантами. Та усі ми досі компанія смілянських хлопців, які ганяли м’яча на стадіоні і забивали голи у ворота противників. Цієї суботи шляхи, якими ми розбрелися світом, привели нас знову на поле нашого “Локомотиву”. Влаштували символічний пробіг на 10 кілометрів, який назвали “Дружній забіг-2020”. Для нас ця подія – символічна, але мета у неї - глобальна і назагал», – веде далі Олександр Дульський.

 

2020 05 26 stadion3


Він каже, що у такий спосіб хочеться привернути увагу громадськості, чиновників та спонсорів до проблеми “Локомотиву” і закликає спільними зусиллями відновити колишню славу спорткомплексу, повернувши його до життя.
«У кожному куточку Черкаської області є сотні талановитих спортсменів, які можуть у майбутньому прославити нашу державу на світовій спортивній арені. Однак, їм потрібно надати можливість досягти цієї мети. Тож нехай реконструкція спорткомплексу стане першим кроком, який наблизить їх до цього», – підсумовує Олександр Дульський.

scroll back to top

Коментарі  

Володимир
0 #4 Володимир 29.05.2020, 03:08
Цитую Земляк:
Володимир і ті хто його лайкають, "беріть інвентарь та допоможіть ділом", і запитайте себе "де ви всі були коли на стадіоні ганяли мотоцикли риючи ями, вигулювали собак". А я цим людям дякую, що вони "дорослі і успішні" думають про Смілу і в них болить. Їхня небайдужість розбудить усіх позитивних, які спільними зусиллями відновлять стадіон, а не будуть нити і "запитувать".

Я перший буду з ними поряд, та буду дуже iм вдячний коли подачу хоч одну дiю а не видачу вказiвок кому що робити.
Цитата
Максим
+1 #3 Максим 28.05.2020, 10:30
Прекрасно, коли сміляни, який нині мешкають не в Смілі, пам'ятають свій край.
Для відновлення спорткомплексу потрібна кругленька сума. Для початку потрібно визначитися з обсягом робіт та концепцією комплексу, узгодити всі моменти спільно з місцевою владою і шукати шляхи залучення фінансів. Я правда не уявляю, як з нинішньою владою можна домовитися та й до виборів лишаються кілька місяців, тож доцільніше вже після виборів. Сподіваюся, сміляни оберуть професійних і порядних представників громади.
Цитата
Земляк
-2 #2 Земляк 28.05.2020, 10:20
Володимир і ті хто його лайкають, "беріть інвентарь та допоможіть ділом", і запитайте себе "де ви всі були коли на стадіоні ганяли мотоцикли риючи ями, вигулювали собак". А я цим людям дякую, що вони "дорослі і успішні" думають про Смілу і в них болить. Їхня небайдужість розбудить усіх позитивних, які спільними зусиллями відновлять стадіон, а не будуть нити і "запитувать".
Цитата
Володимир
+7 #1 Володимир 27.05.2020, 12:54
"ми з друзями зібралися тут знову. Шестеро дорослих та успішних людей, які реалізували себе у різних галузях"
Молодці привернули увагу, я особисто хотів би почути більш конкретні пропозиції.
Та запитати де ви всі були коли на стадіоні ганяли мотоцикли риючи ями, вигулювали собак які там залишали наслідки житедіяльності.
Зараз зусиллями ДЮСШ це все контроюється та в силу своїх можливостей підтримується порядок, та завдяки цим працвникам ви змогли влаштувати забіг на 10 км.
Не ховайтесь за своїми успіхами по 15 років, беріть інвентарь та допоможіть ділом, чи як юрист допоможіть правильно юридично оформити звернення на всіх рівнях, піаритись у ФБ це прикольно, але для досягнення мети треба дії.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.