Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

Батьки критикують шкільне меню, Клопотенко виправдовується

 

 

Клопотенко виправдався за "огидне" меню в садках після жорсткої критики батьків. Зміна харчування у школах та дитсадках країни з 1 січня стала приводом для скандалу та шквалу критики кулінара Євгена Клопотенка. Батьки звинувати його у тому, що діти повертаються додому голодні і відмовляються їсти продукти в яких зведено до мінімуму використання солі і цукру.
Кулінар відповідь українцям виклав на своїй сторінці в Instagram.
Раніше у соцмережах зазначалося, що кулінар разом з дружиною президента Оленою Зеленською розробляв оновлене меню для дітей. Але сам кухар і власник ресторану запевляє, що до розробки меню в дитячих садках жодного відношення не має.
"За останні дні тема шкільного харчування стала дуже гарячою і назбирала всякого. І адекватну критику, і сліпий хейт, і підтримку, і прекрасних ботів, і реальний досвід зіткнулися зі шкільною їжею на місцях. З'явилася навіть петиція щодо скасування меню в садках, яка мала б право на існування, якби не одне "але". Я ще не розробляв меню для дитячих садків", - написав Клопотенко.
Він подякував батькам за небайдужість і написав, що перехід на нове меню відбувається поступово: щось зі столів прибиратимуть, щось мінятимуть, а щось нове введуть. Але це питання часу.
"Небайдужість народу - це рушійна сила змін. І якщо через два роки всі негативні коментарі зникнуть, значить, шкільним харчуванням можна більше не займатися. Поки ж ми проживаємо конфлікт сучасного бачення і старої системи. І природно, що воно скрипить, ламається, сиплеться і дає збій. Ми не можемо під нуль знищити старе, у країни немає на це ні ресурсу, ні досвіду, ні підтримки. Доводиться все робити поступово", - вважає кулінар.
Клопотенко також зазначив, що без реакції відгуки батьків не залишать і запевнив, що фахівці усі коментарі прочитали, проаналізували та прописали наступні кроки:
«Будемо вчити кухарів, будемо вчити людей, які на місцях складають меню, як правильно читати норми, будемо розповідати про основи здорового харчування", - написав Клопотенко.
Хвиля обурення через дитяче харчування набула такої сили, що на сайті президента з'явилася петиція про його скасування.
"Діти відмовляються їсти все і пити. Сидять на одному хлібі та воді, цілий день голодні. Плюс підняли ціну на харчування, за що? Діти в ясельних групах випльовують їжу, старші просто відставляють тарілки і сидять. Може це харчування і правильне, але можна ж не повністю прибрати сіль та цукор, а трохи скоротити", - написала авторка петиції.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.