Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

Забруднення повітря в обласному центрі – підвищене

 

 

Узагальнені результати аналізу проб атмосферного повітря за грудень минулого року засвідчили, що рівень забруднення повітря в обласному центрі є підвищений.
Як повідомляють в обласному гідрометцентрі, середні за місяць концентрації у порівнянні з гранично-допустимою нормою, мають такі значення – по пилу 0,67 ГДК на всіх постах спостережень, по діоксиду сірки від 0,26 до 0,3 ГДК, по діоксиду азоту від 0,75 до 1,0 ГДК, по оксиду вуглецю 0,33 ГДК на всіх постах, по оксиду азоту 0,5 ГДК, по аміаку від 0,5 до 0,75 ГДК, по формальдегіду 2,0 ГДК.
Найвищі концентрації забруднюючих речовин – аміак, діоксид азоту та формальдегід– спостерігаються у центрі міста та Дніпровському мікрорайоні.
У порівнянні з листопадом якість атмосферного повітря дещо покращилась за рахунок зменшення середньомісячних концентрацій: у центрі міста – аміаку, сірководню та діоксиду азоту - в 1,5; 2,0 та 1,3 рази відповідно, в Дніпровському мікрорайоні – формальдегіду в 1,3 рази, в Південно-західному мікрорайоні – сірководню та діоксиду азоту 2,0 та 1,7 рази відповідно.
Якщо порівнювати з теплою порою року, то рівень забруднення атмосферного повітря значно знизився. І цьому сприяли погодні умови. Посилення вітру, зниження температури повітря та збільшення кількості опадів – це ті природні фактори які посилюють розсіювання забруднюючих речовин, або вимивають їх з атмосфери.
У грудні загальна кількість опадів майже в 2 рази перевищила кліматичну норму. Лише в окремі короткі періоди, коли наш регіон опинявся в теплому секторі північних циклонів чи був під впливом антициклону – тепла маловітряна з туманами погода сприяла високому забрудненню приземного шару атмосферного повітря. Таких днів всього за місяць було 5.
«За прогнозами гідрометцентру, на найближчі дні січня метеорологічні умови сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери. Будемо сподіватись, що якість повітря в обласному центрі покращиться. Але це станеться лише в випадку відсутності додаткових джерел викидів», – наголошують у гідрометцентрі області.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.