Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

У Смілі створюють індустріальний парк

Міська влада продовжує шукати інвесторів і залучати для роботи у нашому місті представників бізнесу. Для цього, окрім створення ділянок грінфілд (про це ми вже раніше повідомляли), у Смілі планують відкрити індустріальний парк.
Індустріальний парк або промисло́вий парк — територія, виділена при плануванні міста для промислового розвитку. Метою створення таких парків є забезпечення підприємств спільною розвиненою інфраструктурою та забезпечення контролю над виробництвом і впливом на довкілля.Промислові парки зазвичай розташовуються на околицях міст або поза основними житловими районами міста, забезпечується гарною транспортною доступністю, у тому числі автомобільним і залізничним транспортом.
Парк знаходитиметься на території, обмеженій вул. Героїв Холодноярців та межею міста, у південно-західній частині Сміли.
Такий тип освоєння території заснований на декількох концепціях:
• Є можливість зосередитися для розгортання спеціалізованої інфраструктури (залізничні під'їзні шляхи, порти, потужні електричні джерела, джерела подачі газу), що часто не по силу окремому підприємству
• Розгортання нового бізнесу стає більш дешевим, якщо використовується інтегрована інфраструктура в одному місці.
• Суміжні підприємства (особливо хімічної промисловості) можуть проектуватись так, що в виробничому ланцюгу вони можуть взаємно доповнювати ланцюг виробництва товарів.
• Відокремлені райони для промислових цілей більш легко контролювати з точки зору екологі

Перед його відкриттям проведуть громадське обговорення проєкту детального плану відповідно до вимог діючого законодавства та конкурс з визначення назви (бренду) індустріального парку міста.
Управління економічного розвитку розробляє концепцію індустріального парку та подає уповноваженому державному органу необхідний пакет документів для включення нашого парку до Реєстру індустріальних парків.
На бюджетній комісії говорили про те, що в Україні вже діє 26 індустріальних парків у різних містах, їх почали створювати з 2012 року.

scroll back to top

Коментарі  

Вово
+3 #3 Вово 30.07.2021, 23:58
Проведуть обговорення з приводу назви. Про інше людей і не питають
Цитата
Женя
+5 #2 Женя 30.07.2021, 11:30
Территория для сбросов радиоактивных веществ. Чем плохой вариант. На машбуде хотели сделать завод по переработке мусора.
Цитата
Vasya Vasin
+8 #1 Vasya Vasin 29.07.2021, 18:06
Сама підозріла фраза в цій статті (особливо хімічної промисловості),мабуть хочуть збудувати якусь смолокуиню.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.