Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

У Смілі забракували кімнату віртуальної реальності і не можуть знайти стіну для муралу «Душа»

 

Відбулося засідання координаційної ради з питань Громадського бюджету міста. Член координаційної ради обирали список проєктів, які можна виставити на голосування.
Нагадаємо, цього разу сміляни подали 12 проєктів, на перших засіданнях один проєкт відкинули, оскільки він не відповідав вимогам положення про Громадський бюджет. Залишилося 11 проєктів, які віддали на експертизу у відділ культури та управління ЖКГ, щоб вони як фахівці, яких стосується реалізація цих ідей, сказали свою думку, чи можна таке втілити у нашій Смілі.
Після висновків експертів відпало ще кілька проєктів. Відкинули ідею створення пейнтклубу у міському парку, оскільки все-таки це зона «тихого» відпочинку і місце проживання тваринок і птахів, тож стрілянина і шум їм заважатимуть.
Виявилося, що у Смілі не на часі створення кімнати віртуальної реальності – тому що у нас нібито немає вільного приміщення для цього. Ідею з геробордами визнали комерційною. Цим краще займатися приватним підприємцям, а не за рахунок міського бюджету.
Довго сперечалися щодо муралу «Душа». Одним не подобається будинок, де його хочуть намалювати, іншим – сама картинка, третім – як це все буде реалізовуватися. Кілька разів цей проєкт відкидали, але зрештою повернули у перелік для голосування, але цей проєкт буде доопрацьований – треба знайти хороше місце і малюнок, який би був прийнятний для населення.
Зрештою, члени координаційної ради висунули на голосування два малих проєкти та 4 великих. Від сьогодні почалося голосування, так що будь-ласка, обирайте ідею, яка вам найбільше подобається:
МАЛІ ПРОЄКТИ (до 200 тис. грн)
1. "Музика єднає всіх" - придбання апаратури для Будинку культури імені Т.Шевченка, 194 тис. грн;
2. Створення муралу "Душа" на стіні одного з будинків міста, 200 тис. грн.
ВЕЛИКІ ПРОЄКТИ (200-800 тис. грн)
1.Облаштування міського парку культури та відпочинку шляхом реконструкції покриття пішоходних алей та зон відпочинку декоративною плиткою за дизайнерскою схемою "Бруківка-вишиванка", 800 тис. грн;
2. Оснащення Центру національно-патріотичного виховання "Смілянська Січ" БДЮТ навчально-тренувальним обладнанням, 793,6 тис. грн;
3. Облаштування прибудинкової території Будинку культури імені Т.Шевченка, заміна асфальтного покриття на декоративну плитку. Ремонт центральних східців з встановленням пандусів, 800 тис. грн;
4. Благоустрій вулиці Богдана Хмельницького (створення та благоустрій центральної пішохідної алеї), 800 тис. грн.

scroll back to top

Коментарі  

Вадим
+6 #4 Вадим 13.05.2021, 10:18
Доки наша міська влада буде займатися дурницями. Нехай краще наведуть порядки в місті. По вулиці Соборна (район будинку СВІДКІВ ЄГОВИ) ще досі лежать на проїжджій частині гори відсіву після зими. В місті немає жодного нормального тротуару. А вони ніяк не знайдуть будинок для муралу. Хай той мурал наш мер на своєму будинку малює за свої кошти.
Цитата
Наглядова Рада
+4 #3 Наглядова Рада 13.05.2021, 09:40
По 4 пункту - розумніше було б привести до належного стану
бокові тротуари по вул. Б. Хмельницького, а центральну алею залишити зеленою, але впорядкованою
Цитата
Ден
+3 #2 Ден 13.05.2021, 08:48
Місце такому "муралу" - не стіна будинку, а берег Тясмину, там він буде попереджувати громадян, що вода небезпечна, можна втопитись і лежати серед медуз. Замість всіх цих "проектів" краще би запропонували щось дійсно потрібне, наприклад будівництво в місті тролейбусної лінії, щоб звязати віддалені райони Богдана та Шевченка з центром. Навіть 2-3 сучасні тролейбуси замість стареньких переповнених маршруток - це було би досягнення для Сміли.
Цитата
Ден
+3 #1 Ден 13.05.2021, 08:37
Центральна пішохідна алея по вул. Богдана Хмельницького - безглузда витрата коштів. По вуліці два тротуари в поганому стані, лише поворот на Шевченко частково закладений плиткою. Достатньо відремонтувати існуючі тротуари, а не будувати третій. Пішохідний рух на вулиці не надто інтенсивний, людей там небагато, і всі будуть по звичці ходити розбитими тротуарами, зі сторони дивлячись на плитку посередині вулиці.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

18 березня 2024, 16:34

2024 03 18 lisnІсторію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.