Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

Як працюватимуть школи з 1 вересня: три можливих сценарії

2020 07 30 navchana

 

Не всім батькам сподобалось дистанційне навчання дітей під час карантину, і зараз вони із жахом відстежують новини про те, що планують чиновники щодо нового навчального року.
На засіданні комітету освітинауки та інновацій, повідомляє «Слово і діло», тимчасовий виконувач обов’язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет та головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко анонсували деякі майбутні новації і ознайомили з трьома можливими сценаріями навчання в школах з 1 вересня.
Залежно від епідемічної ситуації країна буде ділитися на зони: «зелену», «жовту», «помаранчеву» й «червону». Зокрема, на території регіонів із «помаранчевим» рівнем небезпеки заборонено відвідувати заклади освіти в групах більш ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної та загальної середньої освіти. Освітній процес у навчальних закладах буде заборонено лише в «червоній» зоні.
Уряд планує, що навчальний рік в Україні розпочнеться відповідно до одного з трьох сценаріїв. Якщо на 1 вересня буде низький рівень захворюваності, відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі.
За високого рівня захворюваності навчання відбуватиметься дистанційно.
У разі середнього рівня захворюваності передбачається запровадження змішаної форми навчання – дистанційно та в закладах освіти, з відповідним дистанціюванням та заходами гігієни.
«Переважна більшість здобувачів освіти 1 вересня традиційно підуть до закладів освіти. Міністерство виступає за те, щоб навчальний процес проходив, як і раніше, у класах, аудиторіях, лабораторіях, спортзалах. Але з урахуванням карантинних обмежень. Органи управління освітою, керівники закладів освіти отримають докладні алгоритми та роз’яснення щодо можливих дій та рішень в умовах адаптивного карантину», – заявив Сергій Шкарлет.
Найбільш вірогідним в Україні вважається третій сценарій. У такому разі рекомендації щодо організації освітнього процесу будуть наступними:
у пріоритеті – дотримання соціальної дистанції та використання засобів індивідуального захисту, скасування масових заходів і екскурсій, проведення зборів педколективів у дистанційній формі, запобігання скупчення великої кількості людей, розмежування потоків школярів залежно від їх віку,
рекомендоване проведення окремих видів занять на свіжому повітрі та застосування комбінованого навчання.
Для молодшої школи повністю дистанційна форма навчання застосовуватися не буде, оскільки вона визнана неприйнятною.
Особам з групи ризику (з хронічними або легеневими захворюваннями, розладами імунної системи, тим, хто страждає на цукровий діабет, тощо) буде рекомендовано продовжити форму освіти, що максимально відповідає потребам їх захисту: екстернатна форма чи дистанційне навчання.
Поки що невідомо, чи будуть змушені діти сидіти на всіх уроках у масках.
У разі необхідності навчальні заклади закриватимуть на карантин на 14 або 7 днів (остаточне рішення ще не ухвалено).
Раніше розглядався варіант тестування вчителів щотижня, але від нього відмовилися.
Також попередньо визначилися, що іноземні студенти зможуть приїхати до України на навчання.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.