Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

На місцевих виборах дозволили голосувати за місцем проживання

2020 07 05 golos

 

Центральна виборча комісія дозволила змінювати виборчу адресу безвідносно місця реєстрації проживання.
Про це повідомиляють на сайті ЦВК.
Комісія затвердила Порядок розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси. Постанова набирає чинності з 1 липня 2020 року.
Повідомляється, що новий порядок спрямований на реалізацію виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших виборців, які змушені проживати не за місцем реєстрації.
"Можливість змінити виборчу адресу за місцем фактичного проживання безумовно збільшить кількість виборців, які можуть взяти участь у голосуванні", – йдеться в повідомленні.
Згідно з новим порядком, виборець може подати заяву про зміну виборчої адреси до органу ведення Державного реєстру виборців (ДРВ) в паперовій або електронній формі. Подати заяву можна в будь-який час, але не пізніше ніж на п'ятий день з дня початку виборчого процесу.
Крім цього, виборець може звернутися до органу ведення ДРВ з новою заявою не раніше ніж через 180 днів після дати внесення до ДРВ останньої зміни адреси виборця.
"Після прийняття цього порядку ми розширюємо можливості для реалізації виборчих прав громадян. Завдяки процедурі, в найближчих місцевих виборах зможуть брати участь внутрішньо переміщені особи. Для інших громадян України вона створить можливість голосувати в тих територіальних громадах, де вони фактично проживають", – підкреслив глава ЦВК Олег Діденко.
Нагадаємо, 1 січня 2020 року вступив у силу Виборчий кодекс, а Закон "Про місцеві вибори" практично втратив чинність. Апробувати Виборчий кодекс українці зможуть на місцевих виборах, які мають відбутися відповідно до Конституції, 25 жовтня 2020 року.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Опалювальний період у Смілі завершується

29 березня 2024, 11:30

2024 03 29 sezonНа черговому засіданні виконавчого комітету вони прийняли рішення про офіційне завершення опалювального періоду 2023-2024 років 31 березня.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.