Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

Міський голова Сміли виграв у суді 781 тисячу гривень

2020 05 25 kompensacia

 

У Декларації міського голови Сміли Олексія Цибка у травні з’явився дохід - 781 530 грн. Як з’ясувалося, це кошти, які він виграв у суді за період свого незаконного звільнення з посади.
У судовому Рішенні йдеться про те, що Олексій Цибко, як позивач, просив стягнути із Смілянської міської ради на його користь заробіток за весь час вимушеного прогулу у період з 01 серпня 2016 року до 28 березня 2018 року та у період з 27 листопада 2018 року до 11 вересня 2019 року в розмірі 781530 гривень 12 копійок.
«Позивач в судове засідання не з'явився, надав суду заяву, в якій позовні вимоги підтримав та просив розгляд справи проводити без його участі.
Представник відповідача в судове засідання не з'явився, надав суду заяву в якій позовні вимоги визнав та просив розгляд справи проводити без його участі.
Оскільки розгляд справи відбувався за відсутності учасників процесу фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснювалося.
Вивчивши матеріали справи, надані сторонами докази, дослідивши їх всебічно, повно, безпосередньо та об'єктивно, оцінивши їх належність, допустимість, достовірність, достатність і взаємний зв'язок у сукупності, з'ясувавши усі обставини справи, вважає позовну заяву обґрунтованою та такою, що підлягає до задоволення», - цитата із Рішення суду.
У підсумку суд вирішив: стягнути із Смілянської міської ради Черкаської області на користь позивача середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 781530 (сімсот вісімдесят одну тисячу п'ятсот тридцять) гривень 12 (дванадцять) копійок та судові витрати в розмірі 7815 (сім тисяч вісімсот п'ятнадцять) гривень 31 (тридцять одну) копійку. Тож із міський бюджет зменшиться на 789345 (сімсот вісімдесят дев'ять тисяч триста сорок п'ять) гривень 43 (сорок три) копійки.
Рішення може бути оскаржене в 30-денний строк з дня його отримання шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Черкаського апеляційного суду.
Міський голова не став коментувати свою перемогу у суді, тому що будь-які коментарі з його боку можуть виглядати як виправдовування. Він казав, що все робив по закону, суд ухвалив відповідне рішення, все відбувалося у рамках чинного законодавства, так що коментувати тут нічого.
Ось так через сварки, кулуарні розборки, депутатські війни, незаконні і непродумані зняття міського голови міський бюджет Сміли втратив на рівному місці майже мільйон гривень.
Тут слід нагадати, що Олексій Цибко, втретє повернувшись на посаду, на перших нарадах обіцяв не брати нічого з міського бюджету і не відшкодовувати свої компенсації, бо розуміє, що смілянська казна майже пуста. Але побачивши, що у нас триває практика відшкодовування з бюджету кожного неправильного звільнення, очевидно, він змінив свою думку. Згадаємо, що і Віктор Федоренко відсудив компенсацію за своє неправильне звільнення. І тодішній перший заступник Олексій Гончаренко, і керуюча справами Людмила Осейко… - всі отримали чималі круглі суми за звільнення без дотримання законодавства.
Робота чиновників дуже дорого обходиться простим жителям Сміли.

scroll back to top

Коментарі  

Михайло
+5 #1 Михайло 26.05.2020, 19:46
Це вже в наших паразитів увійшло в звичку, нічого не робити, а зарплатню з бюджету отримувати. Не робота, а мрія....
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

18 березня 2024, 16:34

2024 03 18 lisnІсторію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.