Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

Смілянських дітей закріплюють за школами через новий ліміт учнів у класі (відео)

2020 02 19 osvita1

 

На депутатській комісії з питань освіти розглядали питання про закріплення території обслуговування за закладами освіти на майбутній навчальний рік. Це питання депутати розглядали вперше, тому що раніше цим опікувалися члени виконкому.
Представник управління освіти пояснила, що в цьому питанні немає нічого страшного, типові рішення виносяться щороку, цього разу лише змінилась кількість учнів у класах.
Суть питання полягає в тому, що існує порядок зарахуванні переведення дітей у школи міста. За цим порядком за кожним навчальним закладом закріпляється певний мікрорайон міста – тепер це називається «територія обслуговування». Діти першочергово мають право навчатися у тій школі, яка обслуговує вулицю, на якій живе дитина.
Тобто батьки дитини із Яблунівки першочергово повинні здати документи у яблунівську школу. А якщо вони хочуть, щоб дитина вчилась у ліцеї, то потрібно взяти відкріпний лист із школи №15.
Але перед тим, як подати документи у ліцей, треба поцікавитись, чи буде там місце. Адже тепер є ліміт набору дітей у перші класи. Станом на сьогодні – це 30 дітей. У новому навчальному році, можливо, підпишуть закон, у якому йдеться про те, що у першому класі має бути лише 24 дитини.
Тож рішення сесії про закріплення території обслуговування за закладами освіти потрібне для того, щоб був рівномірний розподіл дітей у школах міста.
Проте депутати вирішили, що треба докладніше вивчити це питання та поцікавитись думкою директорів шкіл. Тож розгляд цієї проблеми поки що відкладено.
Пояснення цього питання можна подивитись на каналі Сміла.ua.

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У енергетиків області – новий керівник

28 березня 2024, 12:26

2024 03 28 energДержавний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк представили колективу ПАТ «Черкасиобленерго» нового очільника – Вадима Яненка.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.