Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

У Смілі вже 5 тисяч осіб захворіло на гострі респіраторні інфекції, але це не грип

2020 01 20 grip

 

Щороку епідемічний сезон грипу триває з вересня-жовтня по березень-квітень. З початку епідсезону у нашому місті захворіло понад 5 тисяч осіб на гострі респіраторні інфекції. Лабораторно випадки грипу не підтверджені. Проте на Україні набув поширення грип А та В. У Смілі поки що захворюваність нижче епідемічного порогу. Однак вже за два тижні січня захворіло 136 осіб, з них госпіталізовано 11.
- Український центр грипу прогнозує підйом захворюваності на кінець січня початок лютого, - розповідає лікар кабінету формування здорового способу життя Міської поліклініки Раїса Маркова. - Одним з провідних засобів профілактики грипу є вакцинація. Найкраще вакцинуватися напередодні грипозного сезону. Вже щеплено 203 жителя міста. Проте якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна впродовж всього сезону.
До здорової людини від хворої вірусні частинки переносяться повітрям під час розмови, кашлю, чихання, якщо знаходяться один від одного на відстані близько 2 метрів. Щоб вберегти себе від зараження, необхідно уникати місць скупчення людей, участі в масових заходах, не переохолоджуватись, часто мити руки з милом.
При появі перших ознак захворювання, таких як нежить, підвищення температури до 38 градусів і вище, головного болю, болю в м’язах - хворому необхідно дотримуватися домашнього режиму, не ходити до школи, на роботу і викликати лікаря. Йому потрібно виділити окремі предмети вжитку. При догляді за ним треба прикривати рот та ніс пов’язкою. Частіше провітрювати приміщення та проводити вологе прибирання. В харчуванні хворого повинна переважати молочно-рослинна їжа та достатня кількість рідини у вигляді чаїв та вітамінних напоїв
Грип – хвороба підступна, але її можна попередити. А це в значній мірі залежить від кожного з нас.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.