Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

Влада так і не знайшла грошей для фінансування проектів громадського бюджету (відео)

2019 11 15 gromadabydzet1

 

Всі хороші ініціативи і позитивні задуми у нашому місті можуть закінчитись сварками і провалом. Це ніби ще один доказ того, що нашому місту пороблено.
Пам’ятаєте, як рік тому смілян закликали подавати свої проекти на фінансування із громадського бюджету?

 

2019 11 15 gromadabydzet


Нагадаємо, що громадський бюджет Сміли складає 1 мільйон гривень. Всього було подано 21 проект. Проекти діляться на малі і великі. Великий проект може коштувати до 800 тис. грн, а малий – до 200 тис. грн.
З 4 до 24 лютого цього року тривало голосування за кращий проект. Сміляни голосували паперово і в електронному вигляді на сайті міської ради.
Навіть були виготовлені агітаційні плакати про голосування за громадський бюджет, які були розклеєні по всіх під’їздах.
Відбулися вибори. Автори проектів перелаялись між собою щодо правильності голосування і визначення переможця. Пам’ятаєте?
І що зараз? Де фінансування обіцяного громадського бюджету? Невже у нашому місті потухла така цікава сучасна ідея, як громадський бюджет??? Чому в інших містах все це успішно працює, а у нас не виходить реалізувати навіть перевірені налагоджені проекти???
Цим питанням дуже переймається активістка і громадський діяч, місцевий підприємець Галина Жемелко. Вона також є переможцем малого проекту громадського бюджету і є ініціатором продовження цієї справи у Смілі.

 


На засіданні Громадської ради Галина Жемелко знову порушила питання про фінансування проектів з громадського бюджету та розповіла, що міський голова пообіцяв таки виділити гроші на ці проекти у наступному році. Бо цей рік вже втрачено.
- Бюджет Сміли – 280 мільйонів. Тож один мільйон на фінансування проекту, який потрібен містянам, влада може виділити. Для порівняння, на утримання міської ради сміляни витрачають 3 мільйони в місяць разом з податками!!! Три мільйони в місяць!!!! – підкреслила пані Галина.

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

28 березня 2024, 11:31

2024 03 28 rayonЗавдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.