Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

Правоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.

Йтиме дощ, подекуди з грозами

Йтиме дощ, подекуди з грозами

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

За минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на...

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

 

Ukraine

 

У липні відбудеться кілька важливих і цікавих змін

2020 07 04 zminu

 

У липні зросте прожитковий мінімум і мінімальна пенсія, подорожчає доставка газу, збільшаться штрафи за водіння автомобіля в нетверезому стані. Відновляться польоти на курорти в Туреччину та Єгипет.
Із 1 числа липня в Національній поліції досудове розслідування кримінальних проступків ведуть дізнавачі. Працюють зі справами, пов'язаними із шахрайством, заподіянням легких тілесних ушкоджень, крадіжками, незаконним поводженням із наркотиками без мети збуту. Раніше такі справи вели слідчі.
Нововведення розвантажить слідчих і дасть їм змогу сконцентруватися на серйозніших злочинах. Однак ризики є, бо для поліцейських ініціатива незвична і вони не зовсім готові. Не слід виключати ймовірність зловживань та ігнорування. Можуть бути випадки, коли на гальмах спускаються важчі злочини.
З 1 липня на 91 грн зріс прожитковий мінімум на одну особу — до 2118 грн. Для працездатних становить 2197 грн. Для людей, які втратили можливість заробляти — 1712 грн, замість 1638 грн.
Одиноким батькам, які виховують дітей до 6 років, відтепер платитимуть по 1859 грн щомісяця — на 80 грн більше, ніж раніше. На виховання неповнолітніх від 6 до 18 років нараховуватимуть на 100 грн більше — 2318 грн.
Зросте допомога на дітей, над якими встановлена опіка чи піклування. На виховання неповнолітніх до 6 років платитимуть по 4647,5 грн. Від 6 до 18 років — 5795 грн.
Мінімальна пенсія збільшиться із 1638 грн до 1712 грн.
Із 1 липня в деяких областях зросли тарифи на доставку газу. На 22% більше платитимуть користувачі "Мелітопольгазу", на 21% — "Одесагазу", на 17% — "Уманьгазу". У компаніях "Гадячгаз" і "Запоріжгаз" тариф підняли на 16 і 15 процентів відповідно.
Українці отримали право самостійно обирати постачальника блакитного палива.
Штрафи за водіння машини в нетверезому стані зросли із 1 липня. Замість 10,2 тис. грн відтепер становлять від 17–34 тис. грн. За повторне порушення стягуватимуть 51 тис. грн і позбавлятимуть прав на термін від двох до трьох років.
Шофер отримає судимість, яку внесуть до електронної бази Національної поліції. Запис про кримінальне порушення додаватимуть у довідки, які водій у подальшому замовлятиме в правоохоронних органах.
Кримінальна відповідальність настане і за керування автомобілем під наркотиками чи лікарськими препаратами, що знижують увагу чи швидкість реакції. Шофера можуть визнати винним, якщо відмовиться проходити огляд на сп'яніння або дозволить нетверезій людині керувати своєю машиною.
Процедура зміни виборчої адреси стартувала 1 липня. Дозволяє не за місцем прописки проголосувати на місцевих виборах восени.
Потрібно до 9 вересня прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем фактичного проживання із паспортом та одним із документів, що підтверджує право на мешкання за новою адресою — договором оренди житла, угодою про здійснення нагляду за людиною, яка там зареєстрована, посвідченням внутрішньо переміщеної особи, свідоцтвом про шлюб із господарем оселі. Підприємці мають надати документи, що підтверджують їхню діяльність не за місцем прописки.
У Держреєстрі слід написати заяву про зміну місця голосування. Упродовж 15 днів рішення мають прийняти. Про нього заявника повідомлять у відділенні або поштою на звичайну чи електронну адресу. Після цього слід перевірити себе у списку виборців. Оновлена інформація має бути в особистому кабінеті на сайті ДРВ. Там потрібно додатково увести персональні дані та код, що прийде на електронну пошту. Буде вказана адреса нової дільниці для голосування.
У липні відновлються польоти на курорти в Туреччину та Єгипет.

 

Джерело: Gazeta.ua

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

29 березня 2024, 09:29

2024 03 29 znaishliПравоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.