Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

За минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на...

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

За позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність...

У енергетиків області – новий керівник

У енергетиків області – новий керівник

Державний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі»...

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Відбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької...

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

В одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.

 

Ukraine

 

З 1 червня штрафуватимуть за відсутність адресної таблички на будинку

2020 05 28 tabl

 

Вже з 1 червня 2020 року в Україні штрафуватимуть власників “безадресних” будинків. Так згідно з правилами благоустрою та методичними вимогами для проведення Всеукраїнського перепису населення, домогосподарства та адміністративні будівлі повинні мати адресні таблички.
Маркування на будівлях необхідне для організації простору. Табличка з номером і назвою вулиці або провулку на вашу адресу допомагають персоналу швидкої медичної допомоги, працівникам пожежної безпеки або поліцейським оперативно ідентифікувати ваше домогосподарство і вчасно відреагувати на звернення.
Необхідно відзначити, що не тільки житлові будинки повинні мати табличку з адресою, але і всі інші адміністративні будівлі (підприємства бюджетної сфери, адміністративні заклади, магазини, банки, аптеки тощо).
Власники домогосподарств, керівники приватних підприємств та підприємці малого та середнього бізнесу зобов’язані встановити табличку з номером і назвою вулиці за своєю адресою на фасаді житлового будинку, підприємства, заклади торгівлі або соціальної сфери.
У 2020 році в Україні планується проведення Всеукраїнського перепису населення. Наявність адресних покажчиків регламентовано вимогами і рекомендаціями для статистичного та офіційного обліку чисельності населення, яке проживає на території країни в цілому і на всіх рівнях її адміністративно-територіального устрою.
Порушення правил благоустрою тягне покарання адміністративного характеру відповідно до ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів».
З 1 червня штрафи за відсутність маркувань на домогосподарствах будуть досягати до 1360 грн — для населення і до 1800 грн — для магазинів, ферми, бюджетних установ і церкви.
Керівники підприємств, організацій, установ, незалежно від форм власності та відомчої належності, юридичні та фізичні особи, зобов’язані забезпечити наявність на кожному будинку номерних знаків з покажчиками назв вулиць, провулків відразу після завершення дії карантину.

 

Джерело: Твоя Україна

scroll back to top

Коментарі  

Олександр К.
+2 #2 Олександр К. 31.05.2020, 09:21
Недавно знайомому через карантин довелось відправляти посилку батькам в село "Новою поштою". Без точної адреси не приймали. Назву вулиці він згадав, а номера будинку - ні, хоч і виріс в ньому.
Написав навманя, посилка дійшла. В селі всі всіх знають. І призвіща та ім'я достатньо. А останні таблички пропали ще років 30 назад. До речі, тоді таблички виготовлялись через сільську раду і просто роздавалися людям, кожен був зобов'язаний її закріпити її на будинку. Можливо так було не скрізь. Довелоь якось побувати в селі, де на більш ніж 90% жителі було лише 3-4 прізвища. І був свідком, коли зібрали 4-х людей, які мали однакове ім'я і прізвище і читали їм листа, бо не знали кому цей лист. Адресата вдалось встановити, але дуже не відразу.
Так що проблема з табличками є, але її вирішувати треба насамперед владі.
Встановити вказівники на початку і в кінці вулиці, на перехрестях - і все. А на будинках - лише номери, це вже, на крайній випадок і фарбою написати можна.
Цитата
привіт
+4 #1 привіт 30.05.2020, 08:46
класно видумали, як накосити бабла штрафами!!! адже на 95% будинків максимум його номер. а з цими перейменуваннями вулиць - третина і так рідких табличок-назв застарілі!
поліції, швидкій, пожежникам простіше було б купити по хорошому навігатору, також і переписникам населення! але країні потрібно поповнювати бюджет, з наших кишень!
наприклад, в мене на вулиці 25 будинків і тільки на ОДНОМУ є назва вулиці. 24 будинка мають сплатити штраф до 1360грн? і це в місті, а в селі кожна бабціна глиняна мазанка має хочаб номер будинка намальований крейдою?! БРЄДовий якийсь закон про благоустрій!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.