Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

Завдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Джури зі Сміли відпрацьовували навички долікарської допомоги

Відбувся одинадцятий тренінг з циклу тренінгів з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячо-юнацької...

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

В одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.

Буде вітряно, сухо і сонячно

Буде вітряно, сухо і сонячно

Найближчої доби вітряну, суху та переважно сонячну погоду формуватимуть антициклон «NIKLAS» та циклон «MATILDA».

Наша область будує фортифікації на сході країни

Наша область будує фортифікації на сході країни

Для наших оборонців та їхнього захисту Черкащина продовжує відповідально виконувати завдання Президента України і будує фортифікації на сході...

Березень 2024 виявляється найбільш дощовим за весь період метеорологічних спостережень

Березень 2024 виявляється найбільш дощовим за весь період метеорологічних спостережень

Південний циклон зробив істотний внесок у скарбницю опадів для Черкащини. За 25-ніч 26 березня випало 12-39 мм, а це 32-100 % місячної норми.

Юні смілянські футболісти виграли Кубок Лобановського

Юні смілянські футболісти виграли Кубок Лобановського

З 22 по 24 березня в Києві проходив "Кубок Валерія Лобановського 2024" серед дітей 2015 р.н. Всього в змаганнях взяли участь 28 команд, які булм...

Підтримка захисників. Смілянам продовжують допомагати з малої батьківщини

Підтримка захисників. Смілянам продовжують допомагати з малої батьківщини

Сергій Ананко відзвітувався як від Смілянської громади допомагають захисникам. Для земляка-військовослужбовця із 148-ої окремої артилерійської...

 

Ukraine

 

Смілянський лісгосп – з електронною системою GNSS

2019 11 11 lisgosp

 

Смілянський лісгосп впевнено впроваджує у виробництво новітні технології. Відтепер безпомилково, чітко та швидко працює ланка по відводу і таксації лісів з електронною системою GNSS -знімання контурів ділянок та побудови планів-схем.
Як повідомляють у лісгоспі, ця система поєднує у собі антену для прийому сигналу, GNSS -приймач та програму ArPad 8 для обробки отриманих даних. Карта місцевості завантажується у пам’ять пристрою.
Після чого за допомогою сигналу про місцезнаходження спеціаліста з приладом отримуються та опрацьовуються координати меж ділянки. Зв’язок із супутником гарантує точність роботи системи, яка становить від 5 до 20 см. Окрім того, пристрій безперебійно працює за будь-якої пори року, невибагливий до спеки чи морозу, не боїться вологи. Пристрій одразу опрацьовує отримані дані із супутника і може видати площу потрібної ділянки, що значно економить час.
До речі, смілянський лісгосп – одне із перших лісогосподарських підприємств області, яке придбало подібну GPS-систему. Для лісівників це своєрідний експеримент, однак він виправдовує себе, бо донедавна відвід лісосік традиційно виконували за допомогою бусолі.
Сьогодні бусоль – вже минуле століття, її впевнено витіснила GNSS -система. Адже ту роботу, що раніше виконували кілька осіб протягом 2-5 днів, зараз за день зробить одна людина. Для цього лісівнику необхідно пройти зі спеціальним передавачем визначені точки, натиснути відповідні клавіші, а потім на комп’ютері чи ноутбуці розшифрувати й опрацювати отримані дані. З мінімальною похибкою можна закартографувати дорогу – треба лише нею пройтися.
NSS -приймач буде використовуватися для прокладання і картографування лісових доріг, для складення планів ділянок під рубки формування і оздоровлення лісів. Це обладнання дає мінімальну похибку при відводі лісосік, страхує працівників від помилок, економить час та значно полегшує роботу.
Окрім того, для вимірювання дерев та інвентаризації лісу смілянські лісівники використовують електронну мірну вилку. Це сучасний інструмент для таксації лісу по формі і за принципом роботи схожий на свого дерев’яного попередника, але містить контролер-накопичувач з дисплеєм та необхідними кнопками. Комп’ютер автоматично зберігає в пам’яті діаметр стовбура – з точністю до сантиметра. Працівнику ж треба лише виміряти дерево і записати породу і тип (ділова, напівділова чи дрова).
Також цей електронний прилад має вбудований USB-порт, через який передається інформація на комп’ютер для подальшої обробки, всі необхідні обчислення здійснюються спеціальною програмою, яка обраховує матеріально-грошову оцінку лісосіки.
Ще одним важливим інструментом при відводі необхідних ділянок, що застосовується на підприємстві, є лазерний далекомір для вимірювання відстані – лише одне натискання кнопки і пристрій розраховує відстань на дистанціях від 5 до 1372 метрів з максимальною похибкою – 1 м.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

28 березня 2024, 11:31

2024 03 28 rayonЗавдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.