Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами...

Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

У Смілу завітав письменник та співзасновник видавництва "ТаТиШо", український журналіст, автор відомого проєкту "Служба розшуку дітей",...

Громади району попрощалися з Героями, які загинули на війні з окупантами

Громади району попрощалися з Героями, які загинули на війні з окупантами

Наш район провів останнім шляхом Героїв-земляків, які загинули за незалежність рідної землі на війні з російськими окупантами.

Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.

Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

Історію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.

Систему

Систему "Безпечне місто" у Смілі вже впроваджено

Працюють більше 80-ти камер відеоспостереження, що встановлені у людних місцях, на в’їздах - виїздах з міста та на перехрестях

Черкащанка у Парижі записала розмову з Макроном (ВІДЕО)

Черкащанка у Парижі записала розмову з Макроном (ВІДЕО)

Черкащанка Юлія Галушка у парі з Наталією Мосійчук для телемарафону записала ексклюзивне інтервʼю із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Учні ЦППРК створюють класні речі для дизайну інтер'єру і простору

Учні ЦППРК створюють класні речі для дизайну інтер'єру і простору

У ДНЗ «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» група талановитих здобувачів освіти за професією...

 

Ukraine

 

Дільничний 7 кілометрів переслідував озброєного зловмисника і затримав його у лісосмузі

2019 01 22 дильн

Вночі у селі Конельські Хутори Жашківського району невідомі спробували залізти у хату до місцевих жителів. Господарі прокинулися та покликали на допомогу дільничного інспектора Ростислава Нагорняка. Правоохоронець разом з громадським помічником 7 кілометрів переслідував одного із нападників, який тікав, і затримав його у лісосмузі.
Як повідомляють в обласній поліції, близько першої години ночі до дільничного офіцера Жашківського відділення поліції звернулася жителька села Конельські Хутори. Налякана та схвильована жінка розповіла, що до них в будинок намагаються залізти невідомі люди. Дільничний разом зі своїм громадським помічником кинулися за вказаною адресою.

2019 01 22 дильн2


«На момент їх прибуття зловмисники з місця події вже зникли. В розмові з поліцейським жінка повідомила, що відпочивала. В цей час вона почула, як під вікном хтось ходить. Потім невідомий спробував віджати одне із пластикових вікон будинку. Жінка увімкнула світло і через вікно побачила, як хтось почав тікати», – розповідають в обласній поліції.
І додають, дільничний офіцер поліції оглянув територію і виявив сліди, що вели в поле. Ці сліди могли залишити ймовірні зловмисники. Відтак поліцейський разом з помічником розпочали переслідування. Пройшовши близько 7 кілометрів по засніженому полю, поблизу однієї з лісосмуг вони побачили чоловіка в камуфляжі. На вимогу поліцейського зупинитись, чоловік здійснив постріл у бік правоохоронця. У відповідь офіцер поліції застосував спеціальний засіб травматичної дії та поранив нападника. Затриманого зловмисника передали лікарям.

2019 01 22 дильн1


«У затриманого правоохоронці вилучили пістолет, набої до нього, рукавички, маску, пластикові хомути та грошові кошти», – говорять черкаські правоохоронці.
Як розповіли жителі Конельських Хуторів, таке у їхньому селі сталося вперше.
«Звісно, що люди налякані, адже коли у хід йде зброя, то для наших односельчан це справжній шок. Добре, що дільничний та наші громадські активісти миттєво зреагували. У нашому селі чоловіки вже давно чергують вночі, часи тепер такі неспокійні», – говорять селяни.
Як наголошує перший заступник Голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін, згодом поліцейські з’ясували, що помешкання, на яке планувався напад, є житлом фермера, а зловмисники цілеспрямовано йшли грабувати, можливо, катувати господарів заради наживи.
«Дякую дільничному та його помічнику за затримання небезпечного злочинця, щодо інших членів групи – їх затримання є питанням часу», – зазначає В’ячеслав Аброськін.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 186 (грабіж) частиною 2 статті 15 (замах на злочин) частиною 1 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.
Поліція з’ясовує всі обставини події. Триває досудове розслідування.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

19 березня 2024, 11:24

2024 03 19 zlochinЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.